Inspirerande vandringshelg i Dala-Floda

Pris: 5900:-

Längd: 3 dagar

Datum: 4 - 6 okt 2024

Guide: Inka Gurung

Grupp: 6 - 10 personer

Vad som ingår:

  • två nätter på Dala-Floda Värdshus i dubbelrum med frukost
  • två hemlagade luncher med lokala produkter
  • en tvårätters middag
  • guide under hela helgen: Inka Gurung
  • skogsbad
  • bad i vedeldad bastu vid Flosjön
  • bilder från helgen
  • 100 kronor av din kursavgift går oavkortat till något av våra projekt för kvinnor i Nepal 

Vad som inte ingår:

  • Transport till Dala-Floda. Det går bra att boka hela resan till Dala-Floda med SJ.

Inspirerande vandringshelg i Dala-Floda

Varmt välkommen på en vandringshelg med Inka Gurung i Dala-Floda. Under två dagar ska vi vandra genom Dala-Flodas vackra omgivningar och får samtidigt lära oss om livet förr och fäbodkulturen. Vi bor bekvämt på Dala-Floda Värdshus, umgås och äter gott. Någonstans ute i skogen lyssnar vi till kulning, och den som vill får prova på att kula, skogsbada och yoga. Längs vägen kommer det också att sjungas en och annan sång!

vy över Dala-Floda där vi vandrar på vår vandringshelg

Vi vandrar både genom Dala-Flodas vackra byar, i skogen och upp på berget Floberget. Inka Gurung som har många års erfarenhet av vandringar i Nepal berättar också om livet i vandringsparadiset Nepal.

 

lunch vid en vacker plats på vandring i Dalarna

Dag 1

Incheckning Dala-Floda Värdshus

Ankomst. Varmt välkommen att checka in på stämningsfulla Dala-Floda Värdshus någon gång under kvällen när det passar dig.

Dag 2

Vandring och skogsbad

Efter en ekologisk frukostbuffé tillsammans på Dala-Floda Värdshus promenerar vi iväg genom Dala-Flodas vackra byar med dess små knuttimrade gårdar. Vi fortsätter sedan genom skogen och kommer så småningom fram till Kvarna, ett kulturreservat med lämningar från 1600-talet där vi får en guidad tur. Här intar vi också vår lunch. Mätta och goa får den som vill prova på skogsbad, en meditativ promenad där vi får känna på skogen med alla sinnen och även ligga på en renfäll under ett träd en stund och bara vara. Tillbaka på Värdshuset finns möjlighet att bada bastu vid Flosjön innan vi intar vår middag på restaurangen Byns Skafferi.

Dag 3

Vandring till Floberget

Idag följer vi Flosjöns strand, tar en paus vid Storhälla där den som vill får prova på att kula, innan vi följer leden uppåt mot Floberget där vi, väl framme, får se lite av gammal fäbodkultur. Vi äter lunch, pratar lite om gamla tider, och vandrar sedan tillbaka ner till Värdshuset. Det har sorgligt nog blivit dags att resa hem, men möjlighet finns att boka till ytterligare en natt på Värdshuset.