FÖRELÄSNINGAR

Föreläsning med Inka Gurung

 

Föreläsare: Inka Gurung

Sedan år 2000 har Inka Gurung, Far Away Adventures grundare, bott i Nepal stora delar av året och hon vill gärna dela med sig av det hon upplevt i detta fascinerande land. Under sin tid i Nepal har Inka blivit professionell forspaddlare, startat ett eget reseföretag, drivit ett unikt kvinnoprojekt, guidat många resor, bland annat till Everest Base Camp och gift sig i en nepalesisk by. För att boka in Inka som föreläsare till ett event maila: inka@farawayadventures.com eller ring: 073 814 05 70.

Online-föreläsning

Vi kan nu erbjuda föreläsning online via Zoom.

Inkas föreläsning ”Himalayan Adventure Girls”

Berättelsen handlar om hur Inka hamnade i Nepal lärde nepalesiska kvinnor att paddla i Nepals forsar. Tack vare detta har kvinnorna sedan tagit sig ur fattigdom och blivit självständiga och oberoende. Du får se bilder på spektakulär natur och på tjejer i små kajaker i stora forsar i Nepal. Du får höra om livet på den fattiga landsbygden, om kvinnans situation och om hur det är att driva ett litet reseföretag med etisk profil och klimatångest.  Inka berättar om hur viktig turismen är för Nepal, hur den fiskar upp familjer ur fattigdom och ger kvinnor och lågkastiga möjligheter – och Inka möjlighet att leva på sin passion.

Inka föreläsning ”Att arrangera hållbara resor”

Inka berättar om hur hon startade företag efter att ha fascinerats av hur stor betydelse besöksnäringen har för Nepal. Hon ger exempel på hur människor kan ta sig ur fattigdom och traditionella könsroller inom turistindustrin och hur djurlivet i nationalparkerna får möjlighet till återhämtning. Hon berättar hur hon planerar resor för att de ska göra så mycket nytta som möjligt. Du får se bilder från resor där Inka använder boende hos en lågkastig familj, låter kvinnor guida,  besöker fairtrade-fabriker för att shoppa och mycket mer. Hon berättar också om sina aktiviteter i Dala-Floda där hon samarbetar med flera små företag i bygden som  jobbar med hållbarhet i fokus. Läs mer om hur Inka jobbar med hållbara resor.

Inkas föreläsning ”Att vandra i Nepal”

Inka visar sina finaste bilder från olika vandringar i Nepal och berättar om hur en vandring går till, skillnad mellan teahouse-vandring och vandring där man sover i tält. Du får höra om hur man förbereder sig och vad man behöver packa och införskaffa. Hon berättar också om hur olika vandringar påverkar lokalsamhället i Nepal, om våra guider i Nepal och hur deras liv ser ut. Du får också lite idéer på hur man kan tänka hållbart när man planerar och genomför en resa.

Inka anpassar gärna föreläsning beroende på målgrupp, den kan riktas in mot företag, skolor och föreningar med olika intressen.

Sagt om Inkas föreläsningar:

 

”Inka föreläser med engagemang och en känsla som stannar kvar länge efteråt. Som åhörare inser man vikten av rättvist resande och turismens betydelse för befolkningen i Nepal. Att få ta del av hur unga kvinnor i Nepal blivit självförsörjande och självständiga genom Inkas arbete var berörande. En föreläsning ingen bör missa!”

– Barbara Frilund-Ekberg, STF Fjällstation Grövelsjön

 

”Helt mållös efter denna föreläsning! Otroliga vyer och så starkt och otroligt inspirerande hur man kan bidra till utveckling och drömuppfyllelse i andra människors liv.

– Anna Egelbach, Borlänge

 

”Din inlevelse och ditt engagemang, tillsammans med alla fantastiska foton, gjorde verkligen ditt berättande levande och intressant!”

 – Anders Orre, Borlänge Bibliotek

 

”Inka Gurung berättar med stort engagemang och inlevelse om Far Away Adventures resor till Nepal – hur allt startade, hennes drivkrafter och de fina relationerna med kvinnorna hon har mött genom åren och samarbetar med. Hennes fokus på hållbarhet är verkligen inspirerande och med fina bilder förmedlar hon ett viktigt budskap, att vi genom att resa hållbart kan vara med och bidra till en positiv utveckling såväl i Nepal som i Dala-Floda.”

 – Hanna Anfelter, Reform Travel

 

”Tusen TACK för en mycket intressant, spännande och fantastisk föreläsning. Vilken otrolig insats du gjort för de här kvinnorna du berättade om. Jag kan bara säga att jag är ödmjukt imponerad!”

– Elisabeth Gilén

 

”Varmt, engagerat och medryckande!”,

– Ingegerd Thorngren, lärare och talpedagog

 

”Tack för en fantastisk föreläsning! Du fick med allt som jag hade hoppats på och mer. Din berättarteknik var helt suverän!”

– Ulrika Eriksson, Birka Folkhögskola

 

”Tack för en underbart inspirerande kväll!”

– Anna Eklund-Tarantino, efter onlineföreläsning via Zoom

 

”Tack för den härligt levande föreläsningen på utbildningen Hållbar turism idag! Du var så levande och intressant att lyssna på.”

– Aviaja Møller

 

BOKA EN FÖRELÄSNING:

För att boka skicka ett mail till: inka@farawayadventures.com eller ring: 073 814 05 70.

Kontakta oss om du vill se en bit av en inspelad föreläsning.