INSPIRATION

Låt våra resenärer inspirera!

Bilder från Nepal, Bhutan, Tibet och Dala-Floda, omdömen och reseberättelser. Här kan du läsa om några av alla små och stora äventyr vi arrangerat sedan 2003.  Välkomna att inspireras!  Du hittar fler bilder och berättelser på Far Away Adventures Facebook och Instagram.

Vandring med yoga och sång 2022

”För mig har detta varit en oförglömlig resa med härliga medresenärer och med reseledaren Inka Gurung, som alltid var positiv och glad. Vi fick se hur folk levde på landsbygden och vi kom nära den nepalesiska kulturen.”

Skogsbad och yoga i Dala-Floda 2021

”Det som får mig att imponeras av dessa två aktivitetsguider Inka och Lena, är deras förmåga att känna in samtliga deltagare och måna om dom, allt för att denna dag skall bli så oförglömlig som möjligt.”

Forspaddlingskurser i Dalarna 2020

”Hej Inka! Roligaste helgen på länge! Kul att pröva något annat, detta var verkligen jätteroligt. Stort tack för din insats med bra pedagogik, bra upplägg och övningar, glatt humör och goda luncher! :-)”

Trekking i Nepal 2019 – Mohare Danda

”Jag är jätteglad att jag kom iväg på denna fantastiska trekking i Nepal. Att få vara mitt i dessa fantastiska bergslandskap och att uppleva byar där vi var de enda turisterna var helt otroligt.”

Vandringsresa till Nepal 2019

”Att stiga upp i gryningen och se solen lysa upp de 8 000 meter höga bergstopparna är ögonblick som stannar i minnet. Det gör också de vindstilla morgnarna då man efter en vällagad frukost sätter av mot ett nytt mål. ”

Resa med forskajak, Nepal 2019

Otrolig och minnesvärd resa till Nepal där man fått tänja på sina gränser. Verkligen ett minne för livet. Amrit och hela personalen var helt outstanding. Det finns inte ord på hur trygg man har känt sig! Hillevi Svensson.

Annapurna Basecamp 2019

”Det största var inte att nå Annapurna Base Camp utan upplevelserna  på vägen. En otroligt fin natur blandas med en levnadsstandard långt från vår svenska. Det var bitvis som att gå tillbaka 200 år tillbaka i tiden.”

Rundresan 2019 – en liten äventyrsresa

”Förutom Inkas personliga erfarenheter och kontakter som öppnar dörrar är även det stora engagemanget för Nepal och Himalayan Adventure Girls en del av resan som värmer och glädjer”

SUP-paddling & skogsbad 2019

De här fina bilderna tog vi på vår helg med SUP-paddling, yoga och skogsbad  i Dala-Floda den 20-22 september 2019. Vi höll helgen i samarbete med Yoga i Hagen där vår grupp bodde och åt underbar hemlagad mat.

SUP-yoga på Flosjön 2019

”För första gången på länge har jag legat stilla förutom när jag sover, helt fantastiskt och tårarna kom. Det här är absolut inte sista gången jag gör det här, berättar deltagaren Hillevi Svensson. Reportage i Siljan News.

Everest Base Camp 2018

Film från vår vandring till Everest Base Camp i Nepal 2018. Filmare: Torkel Pettersson. ”Det har varit en otroligt häftig upplevelse” och ”Resan var helt fantastisk” är två av gruppens alla kommentarer som du kan se i filmen.

Praktik i Nepal 2018

”Att jobba med Inka och de nepalesiska guiderna var väldigt lärorikt. De är inte bara kunniga de är också bra människor. Jag är tacksam för möjligheten att få resa till Nepal för min praktik och jag längtar tillbaka till detta fantastiska land.”

Vandring i Bhutan 2018

”Att landa i Paro, i Bhutan var som att hamna i ett slags retreat. Lugnet, både i miljön och i människorna, slog mig med häpnad.” Helena Skoglund om sin vandring i Bhutan med dottern Sara.

Resa med forspaddling i Nepal 2018

En grupp paddlare som gått nybörjarkurs i forspaddling i Dala-Floda kom till Nepal i november.  De paddlade på två olika floder och hade ett härligt, spännande och roligt äventyr. Se filmen från resan i Nepal här.

Rundresa i Nepal med Inka Gurung 2018

Elva resenärer i åldrarna 10 och 75 följde med på rundresan med Inka i november 2018. Resan till Nepal var mycket lyckad och alla resenärer var nöjda så vi gör definitivt om den igen hösten 2019.

Äventyr i Dalarna 2018

”Tack för fina upplevelser i underbar natur o toppen guidning! Bra upplägg o bra utlärning. Jag tyckte om alla aktiviteter, super bra och god mat. Hälsa, tacka o krama Sita för underbara yoga rörelser” – Ulrika Åkerblom

Kurs i forspaddling 2017

Sveriges bästa arbetsgivare, Cygni, skickar sina anställda på kurs i forspaddling. ”Vi hade extremt kul på första kursen och redan veckan efter ville fler hänga på så det var bara att fortsätta sätta ihop fler helger!”

Äventyr i forskajak Nepal 2017

”Helt fantastisk paddlingsresa! Kul och lärorikt har det varit! Nätterna på Seti rivers flodbädd var magiska. Lika bra var Sita som guide, hon har verkligen engagerat sig för att göra resan så bra som möjligt för oss…”

Vandring i Annapurna, Nepal 2017

”Igår kom vi hem från vår vandring i Nepal. Både själ och hjärtat har utmanats, såväl känslomässigt som muskulärt. Vi har träffat på underbara människor som har tagit emot oss med öppna armar och med leenden på läpparna…”

Forspaddling på SUP och vandring i Nepal 2016

”Tack för en otroligt fin resa! Jag hade gärna stannat några veckor till på vandring i Nepal. Resan gav mycket nya erfarenheter och nya sätt att se på livet. Guiderna var otroligt professionella och duktiga!”

Mountainbikeresa Nepal – 2016

”Tack för en fantastisk resa till Nepal med rolig cykling för den erfarne downhillcyklisten och natur och vyer som knappt går att föreställa sig. De två guider som var med oss var fantastiska!…”

Forspaddlingsresan, Nepal 2016

” Den ultimata forspaddlingsresan i Nepal i november blev precis lika fantastisk eller rent av ännu mer fantastisk än jag hoppats på. Att hänga med de allra finaste paddlarna i det allra finaste landet gjorde det här till… ”

Ida Bäckströms vandring i Nepal 2015

”Så kom plötsligt den där känslan, den där starka känslan av att jag måste åka tillbaka till Nepal. Även fast jag inte hunnit lämna landet så hade Nepal lämnat ett så starkt intryck på mig att jag kände att jag bara måste tillbaka!”

Cia på vår ekovandring i Nepal 2015

”Jag har aldrig gjort någon resa som har satt sådana spår, så mycket upplevelser, så många omtänksamma människor vi mött, sådan hänförande natur, sådan fattigdom och ändå en sådan stolthet…”

Volontärresan i Nepal 2015

”Hösten 2008 gjorde jag min första resa till Nepal Sedan dess har det funnits en längtan tillbaka till Nepal, till den fantastiska naturen och de underbara människorna. När jag hörde om jordbävningen kände jag att jag ville…

Ekoäventyr i Dala-Floda 2015

Äventyret i Dala-Floda är som en saga i bemärkelsen att jag fortfarande känner mig alldeles varm och harmonisk, men ändå funderar: är det sant, var jag verkligen där och träffade alla dessa underbara människor samt…”

Agnes – praktikant i Nepal 2015

Agnes Karnatz, kulturstuderande på Göteborgs universitet gjorde under hösten 2015 praktik i Nepal och deltog på vår volontärresa och tjejresa i Nepal för att studera nepalesisk kultur. Se hennes bilder och betraktelser:

Magnus på ”lyxresa” i Nepal 2014

”Allt har varit mycket bra planerat, från början till slut – proffsigt, vänligt och tillmötesgående.  Alla guiderna har varit kanon. Anil hade full koll på läget hela tiden, mycket sympatisk och proffsig kille, intressant att…”

Karins återresa till Nepal 2014

”Jag fann min bror, jag är faster till två barn till, har en vacker svägerska, jag har en halvsyster och flera kusiner. Att äntligen få svar och se kort på sina biologiska föräldrar är stort. Tack Inka och Far Away Adventures för allt!”

Klättring på Island Peak 2014

Christian skriver efter sin klättring på Island Peak: ”Tack Inka för en fantastisk upplevelse! Vi har haft en helt fantastisk resa och jag har njutit av varje sekund!” Se några av hans fina bilder som han skickade efter klättringen.

Praktik med vandring i Nepal 2014

”…Livets skola. Man lär sig av sina upplevelser och äventyr. Hela upplevelsen att ha fått resa till Nepal har gett mig som människa väldigt mycket. Jag har fått utmana mig själv både socialt och mentalt… ”

Gruppresa i Nepal med vandring 2014

”Vill tacka för en mycket trevlig resa till Nepal. Jag är överväldigad över alla upplevelser, möten med människorna och en fantastisk natur. Guiderna var superbra. Jag blev väldigt väl omhändertagen…”

Vandringsresa i Bhutan, Marta 2014

”Jag lever fortfarande på det bhutanesiska äventyret! Böneflaggor hänger hemma. Kan och vill inte släppa minnena! Bhutan lever inom mig. Det blev en av de bästa resorna jag har gjort!…

Nepalresa, Per & Cecilia 2014

”Vi ler när vi tänker tillbaka på vår resa till Nepal…så mycket fina minnen. Vi hade fem fantastiska vandringsdagar i Annapurna. Naturen var otroligt vacker och varierande, allt från storslagna vyer…”

Bhutanresa – Eva Örndahl 2013

”Min Bhutanresa var en fantastisk upplevelse, med färgstarka kloster och mäktiga dzhonger, mat som sprakade av chili och milda sånger på bilradion. Vi såg de svarta tranorna anlända till Phobjika-dalen och cirkla…”

Everest vandring i december 2013

”Vi är så nöjda med vår resa, det var en fantastisk upplevelse. Våra förväntningar var väldigt höga och jag är glad att kunna säga att de överträffades med råge!! Saubir och Bikas gav oss ett mycket varmt välkomnande…”