Annapurna Basecamp 2019

Tips Annapurna Basecamp

Läs om vår årliga vandring till Annapurna Base Camp

Läs allt om att vandra i Nepal

Läs mer om att resa till Nepal

Läs om Himalayan Adventure Girls

Läs om vår vandring till Everest Base Camp

Annapurna Basecamp 2019

I oktober 2019 gjorde  Anders Häggkvist och Sophie Nisser vår vandring till Annapurna Basecamp. Såhär skrev de om sin resa:

”Efter drygt två veckor borta, 11 dagar i Himalaya och ca 55 timmars vandring med tusentals trappsteg, en eftermiddag i forsen och ganska många timmar i jeep på trasiga vägar är jag åter på svensk mark. Vi nådde Annapurna Basecamp på 4130 meter. Det största var inte att nå målet utan alla upplevelser som resan gett. Nepal är ett land med stora kontraster. En otroligt fin natur blandas med en levnadsstandard så långt från vår svenska. Det var bitvis som att gå tillbaka 200 år tillbaka i tiden. Det som berört mest var de levnadsförhållanden som många kvinnor måste finna sig. Tvångsgifte och månggifte är inte ovanligt. Trafficking är ett stort problem. Inka Gurung på Far Away Adventures har gjort en otroligt stor insats som utbildat kvinnliga guider och gett dem en möjligheter till arbete och försörjning.” – Sophie Nisser

ett par vandrar i grönska

 

”Vandringen till Annapurna Basecamp med Far Away Adventures gav mig en resa med upplevelser och intryck som på ett mycket personligt sätt bjöd på vandring i storslagen natur med fantastiska vyer i en kultur så fjärran från vår här hemma. En resa svår att glömma på många sätt.”

– Anders Häggkvist

 

Solnedgång i Annapurnabergen

Vad som gör vår vandring till Annapurna Basecamp speciell

Vi har ett litet annorlunda upplägg på vår vandring då vi de första dagarna vandrar genom området Myagdi Parbat. Hit kommer inte så många turister och vi får uppleva det genuina Nepal. Här är det byborna som tillsammans utformar turismen på ett hållbart vis. Vi får möjlighet att komma nära den nepalesiska kulturen när vi möter människorna i bergen som brukar jorden för hand.

Vi har dessutom kvinnliga guider på vår vandring till Annapurna Basecamp, något som fortfarande är ovanligt. Med dem får du lära dig mycket om livet i Nepal.