Frågor och svar

Frågor och svar om resor till Nepal

1. Hur krävande är era resor?

Vår strävan är att kunna erbjuda alla som vill uppleva Nepal en bra reseupplevelse. Därför innehåller våra resor olika mycket aktivitet; vissa av resorna kräver mycket av dig som deltagare när det gäller fysisk form och erfarenhet medan andra inte kräver mer än att man orkar promenera. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta resan som passar just dig.

 

2. Vem guidar mig på resan?

På en del av våra resor är vi själva med som färdledare tillsammans med lokala guider. Vissa resor guidar våra mycket omtyckta lokala guider själva och då pratar de engelska med dig. Läs mer om oss som guidar dig.

 

4. Hur flyger jag dit?

Man flyger till Nepals huvudstad Katmandu. Du väljer själv flygbolag. Det finns olika möjligheter och prisklasser. Vi tipsar gärna om flyg och hjälper dig att förmedla kontakt med en resebyrå som säljer flygbiljetter. Oftast blir det en mellanlandning, exempelvis i Dubai, Doha eller Istanbul.

 

5. Hur bokar och betalar jag?

Fyll i vårt bokningsformulär eller skicka ett mail och berätta vilken resa du vill göra. Du får då en  bokningsbekräftelse på mail samt praktisk info inför din resa. När du fått din bokningsbekräftelse behöver du betala in en anmälningsavgift på 2000 kronor inom två veckor. Resterande betalning ska vara oss tillhanda senast 40 dagar innan avresa.

 

6. Måste jag skaffa försäkring?

Ibland räcker den hemförsäkring du har, i annat fall får du teckna en reseförsäkring. Hör med ditt försäkringsbolag om vilket skydd du har och se till att den täcker de aktiviteter du ska göra på resan.

 

7. Måste jag vaccinera mig?

Du bör vaccinera dig mot några olika sjukdomar i god tid innan en resa till Nepal. Kontakta din vaccinationscentral eller vårdcentral angående vilka vaccinationer som är aktuella. Angående vaccinering mot Covid 19 inför en resa till Nepal så är det inte obligatoriskt, men om du väljer att inte vaccinera dig så behöver du göra ett PCR-test inom 72 timmar innan avresan.

 

8. Måste jag skaffa visum?

Ja. För visum till Nepal fyller du i ett onlineformulär innan resan, och sedan köper du ditt visum på flygplatsen i Katmandu när du anländer. Mer info om detta får du när du bokat din resa.

 

9. Vad händer om en resa måste ställas in?

Vissa resor kräver ett visst antal deltagare för att kunna genomföras. Om vi mot förmodan inte får tillräckligt många deltagare eller om någon avbokar kan vi erbjuda er samma resa men mot högre kostnad alternativt kan du välja en annan resa eller få pengarna tillbaka. Om den ställs in på grund av andra omständigheter, till exempel virus, och inte går att genomföra så skjuter vi fram resan till ett annat tillfälle. Läs mer om avbokning i våra resevillkor.

 

10. Hur kontaktar man er på bästa sätt?

Maila, ring oss eller fyll i ett formulär. Se kontaktuppgifter längst ner på sidan.

 

11. Jag är ensam resenär, kan jag resa med er ändå?

Självklart! Vi har många soloresenärer på våra gruppresor. Om du vill ha eget hotellrum kan du beställa ett enkelrumstillägg, eller så kan du dela rum med någon annan som också gärna delar rum.

 

Läs mer om att resa till Nepal