Praktik i Nepal 2018

Tips

Läs mer om den vandring i Nepal Torkel gjorde på sin praktik:

Everest Base Camp

Läs mer om den vandring i Nepal Sophie gjorde på sin praktik:

Annapurna Base Camp

Läs mer om att paddla forskajak i Nepal:

Forspaddling i Nepal

Läs mer om den rundresa i Nepal som de guidade på en dag:

Rundresa i Nepal

Läs mer om hur det funkar att resa i Nepal

Resa till Nepal

 

 

Praktik i Nepal 2018

Sophie Hieu och Torkel Pettersson studerar till outdoor-guider på Outdoor Academy vid Kronoby Folkhögskola i Finland. Hösten 2018 gjorde de praktik med Far Away Adventures i Nepal och blev examinerade av Inka Gurung i slutet av säsongen.

Praktiken började med att de gjorde varsin vandring i Nepal. Sophie gjorde sin vandring till Annapurna Base Camp med en grupp och Torkel gjorde sin vandring till Everest Base Camp med en annan grupp. Uppgifterna på vandringen var, utöver att lära sig om guideyrket från den lokala guiden, att fotografera och filma vandringen. Sophie skulle även skriva dagbok för att hjälpa till att förbättra själva resebeskrivningen på sin vandring.

Efter vandringen var det dags för nästa aktivitet – forspaddling. Både Sophie och Torkel hade tidigare gått en kort kurs i forspaddling med Far Away Adventures i Dala-Floda och nu var det dags att  bli vass på forspaddling i Nepal. De paddlade på tre olika floder av lite olika karaktär och lärde sig samtidigt allt om guideyrket och Nepal av sina instruktörer. På paddlingen var även andra gäster med så Sophie och Torkel fick agera guider. De fick sätta upp tältläger på stränder,  gräva toaletter, göra upp eld, guida vandringar i mörker, planera, införskaffa och tillreda måltider på stränder, lära ut paddling, rafting och fiske.

I examinationen ingick också räddning och säkerhet i fors. I staden Pokhara fick Sophie och Torkel ta emot vår grupp svenskar som var på resan ”rundresa med Inka Gurung” och här fick de informera gruppen om vilka aktiviteter som erbjöds och sedan guidade de gruppen på olika turer under ett par dagar. Den slutliga examinationen skedde i Katmandu där deras kunnande om Nepal, djurliv, hållbarhet, branschen, ledarskap m.m. kollades av.

Den här praktiken blev ett mycket lyckat samarbete och vi är väldigt glada att ha haft Sophie och Torkel på praktik med oss.  De två eleverna är också nöjda och skriver såhär efter sin vistelse med oss i Nepal:

Sophie och Torkel om sin praktik i Nepal:

”Att göra min praktik i Nepal var en fantastisk upplevelse och ett minne för livet.  Att jobba med Inka och de nepalesiska guiderna var väldigt lärorikt. De är inte bara kunniga guider, de är också bra människor.  Jag lärde mig massor och det finns mycket mer att lära från Nepal, Inka och alla andra människor vi mötte. Jag är tacksam för att få möjligheten att praktisera i Nepal och jag längtar tillbaka till detta fantastiska land.”  – Torkel Pettersson

”Magic.
A longtime project turned into a lifetime opportunity. It made me grow professionally and personally. Inka is not a guide, nor a teacher: she is a true mentor. – Sophie Hiew

Torkel tog många fina filmklipp på vandringen till Everest Base Camp. Se den ihopklippta filmen.