Skogsbad och yoga i Dala-Floda 2021

tips

Boka in en sådan här dag du också! Läs mer på:

Välgörande dag med skogsbad och yoga

Läs mer om Lenas yogapass, yogafestival och retreater:

Yoga i Hagen

Skogsbad och yoga i Dala-Floda 2021

Josefin Olsson var med på en av våra dagar med skogsbad och yoga i Dala-Floda den 12 mars . Här berättar hon om sina upplevelser under dagen:

Dagen började med ett varmt välkomnande av två lättsamma och trevliga personer, guiden Inka Gurung och yogaläraren Lena Westin. Vi blev bjudna på utsökt hembakat bröd med diverse tillbehör och the/kaffe, sedan fick vi en genomgång hur dagen skulle se ut. Därefter fick var och en av deltagarna dela med av sina förväntningar på denna dag och en kort presentation av oss själva. Inka berättade lite mer vad skogsbada innebär och sedan begav vi oss till skogs. En lugn stillsam promenad med fokusering på att bara njuta av varje steg och var och en fick känna av skogen på sitt eget sätt.

Inka lär oss att skogsbada

Inka Gurung lär oss att skogsbada

Vi gick in i oss själva och sparade våra röster med reflektioner på tillbakavägen. Efter en stunds promenad i skogen fick var och en gå till ett träd som kändes bra, antingen slå sig ner eller stå under det och göra sina egna reflektioner vad skogen ger för energi och släppa alla andra tankar. Efter ett behagligt skogsbad promenerade vi tillbaka och väl där väntade en gudomligt god lunch, som även innehöll trevligt sällskap, reflektioner och en magisk chokladkaka.

grupp som får prova att skogsbada

Det går bra att skogsbada året runt. Den vilande naturen på vintern inspirerar oss att vila.

Sedan var det dags för ett lugnande och avslappnande yogapass i Yoga i Hagen med yogaläraren Lena Westin. Under två timmar var fokuseringen enbart på mig, min andning och på mitt inre. En härlig och utmanande men samtidigt så rogivande aktivitet, som är så viktig för alla individer. Yogapasset avslutades med en varm kopp the och en liten chokladbit. Även här får alla reflektera och diskutera hur det känns för stunden och hur man upplevde alla moment. Den som ville fick sen möjligheten att ta ett isande bad i älven med en vedeldad bastu alldeles intill. Jag valde att anta denna uppfriskande utmaning, med något nervösa ben klev jag ner i det 2-gradiga vattnet, det var kallt men ack så häftig känsla att få avsluta denna dag på.

 

yogasalen i Dala-Floda

Det var skönt att det fanns möjlighet att värma sig i den vedeldade bastun, efter några kalla dopp i isvaken. Det som får mig att imponeras av dessa två aktivitetsguider Inka och Lena, är deras förmåga att känna in samtliga deltagare och måna om dom, allt för att denna dag skall bli så oförglömlig som möjligt. Nöjd och belåten över en så trevlig, inspirerande och värdefull dag var till ända, begav jag mig hemåt, med ett stort leende på läpparna.

Lena Westin efter kallbad

Lena Westin badar i älven året runt