Trekking i Nepal 2019 – Mohare Danda

Tips trekking i Nepal

Läs om vår vandringsresa i Nepal som trion gjorde i höstas

Läs om vår vandring till Everest Base Camp

Läs om vår vandring till Annapurna Base Camp

Läs mer om att vandra i Nepal

Läs en fin artikel från friluftsfrämjandet om vandringens hälsoeffekter

Trekking i Nepal 2019 – Mohare Danda

Tre vänner som älskar att fotografera var nyligen på trekking i Nepal. De valde vår sex dagars vandring till Mohare Danda. Få turister ser detta område och det är en vandring där hållbarhet står i fokus. Så här skrev Sven, Lena och Bror efter resan:

”Jag är helnöjd med vandringen och resan. Trevligt att komma tillbaka till områden jag besökte för 35 år sedan. Det gick överraskande lätt att ta sig upp 2000 höjdmeter. Saubir var en utmärkt guide, kunnig, och hade alltid svar på våra frågor. Bärremmen på min tursäck lossnade från ryggan en dag men det lagade en av bärarna med nål och tråd. Efter Mohare Danda var vår grupp de enda västerlänningarna och det blev höjdpunkten på vandringen. Khibang och Tibot var så genuina byar med trevliga människor. Vi mottogs väl av nepaleserna. Vid ankomsten till Tibot försiggick en folkfest med en bågskyttetävling.  Överraskande att det finns så många bågskyttar i Nepal. Man tävlade i femmannalag och minst tio lag deltog. De tävlande hejades på med hurrarop och tröstades vid en bom. Spännande. Just detta hade jag inte förväntat mig på trekking i Nepal.”

Bror Johansson

 

vy i en by på trekking i Nepal

 

Jag har besökt många länder men har nog aldrig träffat vänligare och artigare människor än i Nepal. Så glad att jag valde Inka Gurung och Far Away Adventures som arrangör!”

Sven Gräfnings

dramatiska berg på trekking i Nepal

 

Jag är jätteglad att jag kom iväg på denna fantastiska trekking i Nepal, långt borta från mörka och regniga svenska november. Att få vara mitt i dessa fantastiska bergslandskap och att uppleva byar där vi just då var de enda turisterna var helt otroligt. Och så hittade jag tillbaka till mig själv, den jag var innan jag blev låst av barn och hund. Att resa, luffa, utforska, vara nyfiken, möta människor och djur är det som gör mig levande. Tack!”

Lena Samuelsson

besök i en by på trekking i Nepal

 

Här är en liten film från Sven på ett par som tröskar hirs i en liten by: