Cia på vår ekovandring i Nepal 2015

Cia på vår ekovandring i Nepal 2015

En reseberättelse från Cia som gjorde vår ekovandring med vänner i Nepal hösten 2016.

”Hej Inka!

Jag har aldrig gjort någon resa som har satt sådana spår, så mycket upplevelser, så många omtänksamma människor vi mött, sådan hänförande natur, sådan fattigdom och ändå en sådan stolthet hos alla vi mötte. Jag har bubblat och pratat med alla som har velat höra efter hemkomsten.  Jag har visat bilder bland annat för mina lågstadiebarn, de blev gripna och intresserade och berättade om mina upplevelser för föräldrarna där hemma… Ja, vi sa nog alla i gruppen att denna resa vill vi absolut inte vara utan.

Vi är väldigt imponerade och nöjda med vår huvudguide Anu, en sån tjej!!! Hon hade koll på allt, transporter, arrangemang, vandringen. Hon var lyhörd för våra önskemål och behov, verkligen en klippa. Hon får 10 poäng!! Även Sita var en go tjej som vi lärde känna. Vi träffade Anu och Sitas barn. Så roligt att får träffa dem. Alla barn vi träffade var så artiga och konverserade med oss på engelska. Även våra tre bärare var trevliga killar. Särskilt Rajkumar som tog hand om oss och månade lite extra om mig som blev förkyld under vandringen.

Nepals fattiga och utsatta situation påverkade våra upplevelser av resan, att se Anu och Sitas raserade hem och se deras provisoriska. Jag visste ju att Nepal är ett av de fattigaste länderna i världen men att få uppleva det på så nära håll och få möta människor som lever där, träffa vuxna och barn och höra deras historia och drömmar. Det satte spår…

Ekovandring i Nepal. sagolika vyer av berg reflekteras i sjö

En av höjdpunkterna på vandringen var soluppgången vid Mohare Dande och en annan var landskampen i basket i Tikot, Rajkumars hemby. Sverige mötte Nepal, 30-40 bybor kom som åskådare, rafflande match på 2000 m höjd! Sen fick vi även besöka byns skola. För mig som lärare var det mycket intressant. Vi gjorde en mountinbiketur utanför Pokhara och en del av oss vågade sig på Paragliding! Everestflighten var en upplevelse och vi hade fantastiskt väder.

Summa summarum, en fantastisk upplevelse, härliga engagerade guider och bärare, helt hänförande natur, en semester som jag kommer att bära med mig länge. Vi är absolut positiva till hur du och Himalayan Adventures Girls ordnade allt detta. Vi måste smälta våra intryck så får vi se om vi vågar oss på något liknande igen.

Tack för denna resa.

Med vänlig hälsning Cia, Åmål”