Ekoäventyr i Dala-Floda 2015

Ekoäventyr i Dala-Floda 2015

Far Away Adventures första äventyr i Sverige gick sommaren 2015 i Dala-Floda där Inka Gurung bor med sin familj.

Äventyr i Sverige, paddlar kommer genom vassen

Så här skrev en av deltagarna, Eleonore Park-Edström om ekoäventyret:

”Äventyret i Dala-Floda är som en saga i bemärkelsen att jag fortfarande känner mig alldeles varm och harmonisk, men ändå funderar: är det sant, var jag verkligen där och träffade alla dessa underbara människor samt gjorde alla dessa coola saker!? Jag skryter lika mycket om forspaddlingen som björnhonan och de tre ungarna som jag fick bevittna på gränsen till Sarek veckan innan.

Ju äldre man blir desto snävare blir ens umgänge, man blir beskuren av jobb och måsten, därför är det desto mer fascinerande hur tio personer som inte känner varandra sedan tidigare kan mötas och skapa en otvungen, varm och generös gemenskap – över första kaffekoppen. Det är också, som vuxen, sällan tiden inte känns eller skaver. På vårt äventyr i Dala-Floda var det som tiden inte var annat än skiftet mellan aktiviteter och god mat. Maten var fantastisk, tack till er alla, men främst Nadine!

Äventyren var en fin balans mellan aktiviteter, fysiska utmaningar, ’Dala-Floda-lugn’, kulturhistoria och ekologiskt entreprenörskap. Det var kul att se hur alla entreprenörer samverkar i byn, Far Away Adventures, Nadine, Lill-Karin och Siv, Värdshuset, Wåhlsteds gård och textilverkstad, Kajaktiv…”

Äventyr i Sverige, kajaker vid en strand

Resan hade tema ekologisk livsstil, naturnära äventyr och yoga. Under tre dagar vandrade, cyklade och paddlade vi genom Dala-Flodas natursköna landskap. Längs vägen lärde vi oss av lokala entreprenörer om ekologisk odling, garntillverkning och livet i Dalarna för sekler sedan. Och guiderna Inka, Elina och Anu berättade också mycket om Nepal.  Vi gjorde en cykeltur, en vandring upp till en fäbod och vi paddlade ut till en ö på Flosjön där vi campade! Sista dagen fick vi njuta av den brusande forsen då vi provade på forspaddling innan vi avslutade detta lilla äventyr med en trerätters närproducerad ekologisk middag på Dala-Floda Värdshus. Varje morgon provade vi på olika varianter av yoga.