Bilder Island Peak 2008

tips

Se fler bilder från Island Peak

Läs mer om Far Away Adventures årliga resa till Island Peak

Läs om vår resa till Everest Base Camp

Läs mer om att resa till Nepal

Läs om att klimatkompensera din resa med GoClimateNeutral

 

Bilder Island Peak 2008

Hösten 2008 gjorde  Robban Andersson en 31 dagar lång resa i Nepal med Far Away Adventures. Efter resan skickade Robban en hälsning och några riktigt fina bilder från Island Peak. 

Robban började med en vandring till Kala Pathar och Everest Base Camp. Sedan fortsatte han med vår kurs i bergsbestigning och besteg Island Peak. Efter den lyckade klättringen åkte han också till Pokhara där han flög skärmflyg innan han till slut gav sig ut på en fyra dagars kurs i forspaddling på floden Seti.

Så här skriver han i ett mail:

”Hej!

Längtar tillbaka till solen och värmen.

Hela resan var jättebra, vandringen, klättringen på Island Peak, vädret och allt.

Skärmflygningen gick bra, fick några bra flyg och var uppe i luften 30-40 min per flygning.

Paddlingen var skoj! Hade svårt med eskimåsvängen men lyckades sista dagen 🙂 Instruktörer och maten på kursen var jättebra.

Hoppas allt är bra med dig och får önska dig en riktig god jul och gott nytt år!

Robban”

Snötäckt bergskam på Island Peak

En av Robbans fina bilder från Island Peak

Om Island Peak

Island Peak är ett berg i Nepal som man kan bestiga utan att vara en erfaren klättrare eller bergsbestigare. Har man bara god kondition och är beredd på att kämpa riktigt hårt så klarar man detta. Men det är viktigt att man är acklimatiserad till höjden och klättrar tillsammans med erfarna guider. Dessutom är det bra om man lär sig grundläggande kunskap i bergsbestigning innan. Därför har vi alltid en tre dagar lång kurs innan bestigningen.

En guide hjälper till med repen högt uppe på Island Peak

Vår guide ser till att alla rep sitter som de ska. Bild från Island Peak

På kursen får du lära dig att knyta in dig i replag, att repellera och att göra self-arrest, alltså hur man med hjälp av isyxan kan stoppa upp ett fall. Vi tränar också på sprickräddning och isklättring. Själva bestigningen av Island Peak handlar till största del om att gå uppför. När vi kommer till den så kallade crampon point, där vi behöver sätta på våra stegjärn, knyter vi in oss i replag och går uppför fyra-fem personer tillsammans. På en del av vägen till toppen av Island Peak, där det är brant, klättrar vi på fasta rep och använder oss av vår isyxa för att ta oss upp.

Den bästa tiden på året att bestiga Island Peak är vår och höst.

grupp uppe på toppen av Island Peak

Bild från toppen av Island Peak