Ekovandring i Nepal – Lennart 2013

tips

Gör denna ekovandring du också. Läs mer på:

Vandringsresa Nepal – Mohare Danda

Vill du göra en lite längre vandring?

Läs om vår vandringar till Annapurna Base Camp & Everest Base Camp

Läs mer om att resa till Nepal:

Resa till Nepal

Klimatkompensera gärna ditt drömäventyr med GoClimateNeutral.com

Ekovandring i Nepal – Lennart 2013

I mars 2013 gjorde Lennart Dahlgren en skräddarsydd resa med en ekovandring i Nepal. Han gick i fem dagar längs en nyöppnad vandringsled i Annapurnabergen.

Ett mail från Lennart kom efter resan:

Hela trekkingen har varit suverän från första stund. Liten grupp med Saubir, den trevligaste guide jag haft under alla resor, en lokal bärare och Frida, resepraktikant från Borlänge som bidrog till trivseln. Routen var lagd i ett område som sällan besöks av trekkers och under vår ekovandring träffade vi inte på några turister överhuvudtaget. På högsta toppen på 3300 m var det riktig vinter med snö och hagel och frost i sovrummet. Längre ner några timmar senare var det vår och vi gick genom stora skogar fulla av rhododendronträd med djupröda blommor som precis börjat slå ut.
Vi har varit i miljöer och bland människor från en helt annan tidsålder. All mat har varit lokalt producerad och smakat långt bättre än förväntat. Inga som helst problem med magen. Vi har bott hemma i familjer eller i tehus under väldigt enkla förhållanden men har blivit otroligt väl omhändertagna av alla. Saubir kommer själv från en liten by i östra Nepal och är den enda i sin familj med utbildning.

Nepal är en plats som jag gärna återvänder till, varför inte tillsammans med några andra vandrarvänner.

Hälsningar från en mycket belåten resenär
Lennart”

Film från Lennars ekovandring –  guiden Saubir som sjunger en nepalesisk sång: