Everest Basecamp vandring 2009

Tips Everest Basecamp

Vill du också vandra till Everest Basecamp? Läs om vår resa som vi arrangerar varje höst och vår:

Everest Base Camp

Läs mer om att vandra i Nepal:

Vandra i Nepal

Läs mer om att resa till Nepal

Klimatkompensera din resa till Nepal med GoClimateNeutral

www.GoClimateNeutral.com

Everest Basecamp vandring 2009

Fina omdömen och underbara bilder från en av många vandringar till Everest Basecamp som vi har arrangerat sedan 2003. Såhär skrev några av gästerna  efter resan:

 

”Tack igen för en fantastisk trekking till Everest Basecamp som definitivt toppar min lista över äventyr. Jag hoppas kunna återvända till Nepal någon gång i framtiden och då känns det skönt att veta att du och dina guider levererar.

kram Marie”

 

” Hej Inka. Tack för en oförglömlig resa, Har börjat sikta in mig på Ama Dablam 🙂

Hälsningar, Tomas”

 

”Tack för en mycket trevlig semester! Everest Basecamp i din regi kändes väldigt bra organiserad. Din planering fungerade jättebra och du som person är väldigt lämpad att guida. Det är tydligt att du har koll på läget och att du har dom kontakter som behövs för att lösa ev problem som uppstår under resans gång. Du är dessutom ett väldigt trevligt sällskap rent privat. Detta trots att du är usel på kortspel 😉

Erik:”

”Bästa semestern! Jag har lite små planer på att resa tillbaka till Nepal till hösten, än så länge är det väldigt vaga planer, men om jag reser tillbaka åker jag gärna med Far Away Adventures!

Hälsningar Kicki”

Det var i  november 2009 som Inka Gurung guidade denna grupp på nio glada vandrare upp till Everest Basecamp och Kala Pathar. Gruppen spenderade totalt 19 dagar i Nepal och vandrade i fjorton dagar. Varje dag vandrade de mellan fyra och sju timmar. Nätterna spenderades i dubbelrum på så kallade tehus i byarna, enkla men hemtrevliga små hotell som ägs av Sherpafamiljer. På tehusen serverades frukost, lunch och middagar.  Även två lokala guider var med samt fyra Sherpor som hjälpte till att bära packningen.

Vandringen började i byn Lukla på 2830 meter. För att acklimatisera sig till höjden fanns två vilodagar i programmet. Så sakta men säkert vandrade gruppen upp mot högre höjder och dag tio kom de fram till Everest Basecamp på 5365 meter. De gick även upp på Kala Pathar 5545 meter som var den högsta punkten på vandringen. Temperaturen i Nepal varierar mycket. De första dagarna på vandringen var det shorts-väder och längst upp i bergen var det några minusgrader på nätterna. Natten då gruppen sov i närheten av Everest Basecamp kom det till och med snö!

Nedan kan du se fina bilder från vandringen. Klicka så blir de större.

På väg mot Everest Basecamp, Thamsherku i bakgrunden

Gruppen på väg mot Everest Basecamp. I bakgrunden berget Thamsherku 6608 meter.