Everest vandring i december 2013

tips Everest-vandringar

Vill du också vandra till Everest Basecamp? Läs mer om vår gruppresa som vi gör varje höst och vår:

Everest Base Camp – vandring i Nepal

Vill du också göra vandringen till Everest Base Camp på vintern med egen guide? Läs mer om våra skräddarydda resor:

Skräddarsydda resor till Nepal

Vill du veta vad man behöver packa för en resa med vandring i Nepal, läs allt om att vandra i Nepal:

Vandra i Nepal

Läs mer om att resa till Nepal

Läs om hur vi tänker kring hållbara resor

Everest vandring i december 2013

En Everest vandring kan man faktiskt göra mitt i vintern. I december 2013 gjorde Maria Andersson och Madeleine Bertilsson vandringen och fick njuta av Everest-leden då den var i stort sett tom på turister. Med varma kläder och tjock sovsäck blev det ett lyckat äventyr. Efter sin vandring spenderade de även några dagar i Chitwan National Park  där det var betydligt varmare. 

 Vi fick ett mail av Maria mailade efter hemkomsten:

”Vi är så nöjda med vår Everest-vandring, det var en fantastisk upplevelse. Våra förväntningar var väldigt höga och jag är glad att kunna säga att de överträffades med råge!! Saubir och Bikas gav oss ett mycket varmt välkomnande och var väldigt måna om att vi skulle ha det bra under hela vår Everest-vandring. Saubirs vänliga och lätta sätt var en ren fröjd.

Vi kommer att återvända eftersom vi blev mycket förtjusta i både Nepal och dess invånare!!”

På en Everest-vandring  sover man varje natt i så kallade tehus. Det är små enkla men trevliga pensionat där vi både sover och intar alla våra måltider. Man sover i dubbelrum i vilka det finns madrasser, kuddar och filtar. När vi är högt upp i bergen kan det vara ganska kallt på rummen då de inte är uppvärmda. Det finns en matsal på varje tehus och där är det oftast varmt och skönt. Här eldas i en spis och  här serveras ofta soppa innan maten som är ganska variationsrik.