Familjeresa i Tibet och Nepal 2013

tips

Vi har två resor varje år som går från Tibet till Nepal:

Vi skräddarsyr också resor till Tibet och Nepal. Läs mer:

Läs mer om att resa till Nepal:

Familjeresa i Tibet och Nepal 2013

I juli / augusti 2013 gjorde familjen Josefsson en resa som gick från Tibet till Nepal.

Här är några utdrag ur familjens reseblogg:

Från bilfärden genom Tibet:

”Det sceneri som passerade utanför bilfönstret var helt makalöst. Vi körde över 5000 meters pass, förbi jakhjordar, ridande nomader, herdar som vakade över får och getter, genom byar som låg så avsides att det är svårt att förstå hur de klarar sig. När sedan Kalsang berättade att vintertid förlorar de tillgången till el, 4500 meter upp i bergen, då började vi ana att bakom de ansikten, barn som vuxna, som passerade i revy utanför vårt bilfönster var det människor som visste att inte gnälla över lite elproblem.”

 Från rafting i  Nepal:

”Vi vet ju inte hur det är med er, men att paddla genom en helt grön dal, på en livligt flod genom ett trettiogradigt monsun tyckte i alla fall vi var coolt. Efter raftingen satte vi på oss torra kläder, slog oss ner på campingstolarna och blev ständigt serverade nya saker att stoppa i sig. Först kaffe och varm choklad, efter det soppa, popcorn och nytillagade pommes och strax därefter en middag. En middag som faktiskt slog många andra måltider som vi fått serverade på diverse restauranger!”

Från en dags vandring i Nepal:

”Hela vägen ner slogs vi av den otroliga utsikten över de gröna bergen och dalarna samtidigt som vi allihopa drömde om ett dopp i floden. Väl nere på campingen, lika svettiga som när vi gick upp, fick vi enormt bra nyheter, vi skulle iväg och duscha. Och inte i vilken dusch som helst utan i ett vattenfall. Att duscha i ett vattenfall var helt otroligt och efter en så svettig dag som vi haft gjorde det ännu bättre, en utav de bästa upplevelserna någonsin.”