Nepalresa, Per & Cecilia 2014

Nepalresa, Per & Cecilia 2014

I november 2014 åkte Per och Cecilia på en skräddarsydd Nepalresa

Så här skrev de sedan om sin Nepalresa:

”Vi ler när vi tänker tillbaka på vår Nepalresa…så mycket fina minnen.

Vi hade fem fantastiska vandringsdagar i Annapurna. Naturen var otroligt vacker och varierande, allt från storslagna vyer över bergstoppar till djupa rododendronskogar som fick en att känna att man var med i en Sagan om ringen film.

Vi bodde i byar eller i eko-stugor under vår vandring och åt massor av vällagad och utsökt mat i byarna. Vår favorit är momos, Nepals svar på dumplings som serveras med en stark sås. Sedan får man inte glömma Daal baht, deras nationalrätt, som smakar olika i varje by.

Vi träffade lokalbefolkningen när vi vandrade genom byar , alla var väldigt trevliga och nyfikna. Sista dagen var det ett bröllop i byn vi sov i, väldigt kul att få uppleva. Efter fina dagar i bergen med värkande ben så bytte vårt äventyr karaktär.

Efter en natt i Pokhara med en riktigt tvagning och lite stadsliv så packade vi om för att bege oss på forskajakstur i 4 dagar på floden Seti. Vattnet var varmt och stränderna längs floden näst intill vita. Paddlingen var kul och intensiv och vi lärde oss nästan att rolla. När vi blöta och trötta efter en dags paddling var klara för dagen bjöd kocken på varm soppa och popcorn, väldigt uppskattat!

När eftermiddagen började övergå till kväll sattes tält upp för oss att sova i och lägerelden tändes. På kvällarna åt vi vällagad mat framför elden och satt och pratade tills det var dags att sova ett par timmar innan det var dags för paddling igen.

Sista kvällen av våra Nepalresa sjöng instruktörerna sånger för oss framför elden på kvällen, väldigt stämningsfullt!

Summerat: vacker natur, underbara människor och spännande äventyr.

Tack Inka för en väldigt välordnad Nepalresa!

/Cecilia och Per”