Praktik med vandring i Nepal 2014

Praktik med vandring i Nepal 2014

Lis Andersson som utbildat sig på Scandinavian College of Tourism i Orsa var våren 2014 på två månaders praktik i Nepal med Far Away Adventures.

Lis spenderade en del tid i Katmandu där hon träffade gäster och arbetade med våra samarbetspartners. Hon var också med på en vandring till Everests basläger, åkte på safari i Chitwans nationalpark och lärde sig paddla forskajak med Himalayan Adventure Girls. Här är ett utdrag ur hennes utvärdering av sin praktik:

”Efter att ha fått äran att vara en del av ditt företag i 8 veckor känner jag mig lyckligt lottad. Så mycket jag har fått lära mig! Ett litet företag men med mycket kunskap och kontakter. Ett företag som känns personligt. Kunderna har stort inflytande på hur deras resa ska vara. Och jag gillar verkligen att det är relativt litet. Det är enkelt att veta för kunderna var de ska höra av sig om det händer något eller om de har några frågor. Och att du Inka är så glad och positiv gör ju inte heller saken sämre.

Himalayan Adventure Girls – Ett briljant projekt. Att försöka få in tjejer i en bransch som domineras av det manliga könet behövs. Att ge kvinnor chansen till ett jobb i ett land där de förväntas göra sysslor i hemmet framför annat, det behövs definitivt fler projekt som detta. Men det är kul att se att ett land som Nepal också är i förändring. Tjejerna jag fått träffat är verkligen underbara. De älskar det de gör och det märks. På min kajakkurs med Kamala trivdes jag som bara den. Ångrar inte en sekund att jag åkte. Att ha fått uppleva allt som jag upplevt dessa två månader  är svårt att förstå. Jag har fått testa på så många nya saker jag aldrig testat på förut och vissa saker jag till och med aldrig ens trott att jag skulle göra.Man kan verkligen se att landet räknas till världens fattigaste. Men också är det en sak som slår en. Överallt verkar det som om ju mindre folk äger ju lyckligare är man. Istället för att fokusera på det man inte har fokuserar man och uppskattar det man har desto mer. Något vi i västvärlden borde lära oss att göra allt mer. Lev det enkla livet! Uppskatta varandra. Hela upplevelsen att ha fått åka till Nepal har gett mig som människa väldigt mycket. Jag har fått utmana mig själv både socialt och mentalt.  Man lär sig av sina upplevelser och äventyr.”

Lis på praktik och vandring i Nepal, här på forspaddlingskurs

Lis på praktik och vandring i Nepal, här på forspaddlingskurs