Tibetresa – Dorotheas fadderbarn 2008

Tibetresa – Dorotheas fadderbarn 2008

I september 2008 gjorde Dorothea en Tibetresa med Far Away Adventures. Huvudsyftet med resan var att besöka sina fadderbarn utanför en skola i Lhasa. Hon reste även till Everest Base Camp och fick se världens högsta berg.

Här är ett utdrag av Dorotheas berättelse om en lite annorlunda Tibetresa.

”För drygt ett och ett halvt år sedan blev jag lycklig fadder till två tibetanska barn, Chokyi och Sonam, åtta år gamla. Alltsedan dess har jag haft ett foto på dem ståendes på mitt köksbord – och varje gång jag har tittat på det så har jag mumlat något i stil med – jag kommer snart! När jag nu tittar på korten så mumlar jag – älskade knytten, jag kommer tillbaka så fort jag bara kan! Jag överväldigas varje gång jag ser dem, jag har verkligen varit där och träffat dem!

Till en början var båda barnen väldigt blyga och det dröjde ett tag innan de svarade på några frågor. Men så småningom fick vi i alla fall reda på en hel del saker om varandra. Innan jag åkte därifrån fick Chokyi visa mig runt i skolan alldeles själv och då tinade hon upp. Hon tog mig i handen och förde mig runt och visade mig vartenda klassrum och varenda sovsal och pratade på. Hon var väldigt stolt över detta uppdrag.

Nu tittar Chokyi och Sonam på mig från korten – så oförställda. Lilla Chokyi som vill bli läkare och lilla Sonam som vill bli munk. Jag minns känslan från då, det var som om vi badade i ett hav av lycka – obeskrivlig lycka. Jag känner glädje, ödmjukhet, tacksamhet! Min resa till Tibet är inte längre en dröm, jag har verkligen varit där! ”

Tibetresa, fadderbarn

Möte med fadderbarnen på Dorotheas första Tibetresa

 

Tibetresa, fadderbarn i Lhasa

På sin första Tibetresa träffade Dorothea Ole från Danmark och året efter åkte paret tillbaka till Lhasa tillsammans!