Vandring till Everest Base Camp 2007

tips - vandring till Everest Base Camp

Läs om vår vandring till Everest Base Camp som går varje vår och höst

Läs mer om hur det går till att vandra i Nepal

Läs mer om att resa till Nepal

Läs en bra artikel från Friluftsfrämjandet om vandringens hälsoeffekter

Läs mer om hur vi tänker om hållbara resor

 

 

 

Vandring till Everest Base Camp 2007

I november 2007 var våra resenärer Roger och Karin Nyman med på vår vandring till Everest Base Camp.

I ett mail efter sin vandring skriver de såhär:

”Kära Inka

Vår vandring till Everest Base Camp och hela vår Nepalresa var över förväntan. Bergen var fantastiska, likaså byarna, vi förvånades över hur fint boende vi fick, hade förväntat oss något betydligt sämre. Att träffa lokalbefolkningen var dock nog det mest minnesvärda och det är verkligen din förtjänst Inka, att vi kom dem så nära. Vi kommer aldrig glömma när vi bodde hos Namgyels familj. Dansen på kvällen och frukosten i deras kök.

Tack också för att du inte stressade upp oss i bergen. Det var verkligen skönt att vi fick ta den tid vi behövde för att ta oss upp för alla dessa backar. När vi reser till Nepal nästa gång, då vill vi göra det med dig!!!”

Vandring till Everest Base Camp sedan 2003

Sedan 2003 arrangerar vi varje höst och vår en vandring till Everest Base Camp. Vi vandrar i en liten grupp på max tio personer med en av våra mycket omtyckta lokala guider. Själva vandringen upp och ner tar femton dagar. Vi vandrar mellan fyra och sju timmar per dag och har två acklimatiseringsdagar i programmet för att vänja våra kroppar vid den höga höjden.

Vi övernattar i byar på så kallade tehus som är enkla pensionat. Där intar vi också våra måltider som är enkla men bra och varierade. I byarna får vi också se lite av hur människorna i Nepal lever sina enkla liv långt ifrån vägar och städer. På varje vandring till Everest Base Camp går vi upp på ett litet berg som heter Kala Pathar varifrån vi får en fin vy at Mt Everest. Vid själva baslägret ser man nämligen inte Everest, men det är en speciell känsla att vara där, platsen så många äventyrare har som bas när de ska bestiga världens högsta berg.

bergsvyer på vår vandring till Everest Base Camp