Poon Hill, vandring i Nepal, 2012

tips

Vill du också vandra till Poon Hill?

Kontakta oss så ordnar vi en resa med vandring till Poon Hill

Läs om en liknande vandring i Nepal i ett mindre turistigt område:

Vandringresa i Nepal – Mohare Danda

Läs om våra lite längre vandringar:

Everest Base Camp & Annapurna Base Camp

Läs mer om att resa till Nepal

Läs en artikel från Friluftsfrämjandet om vandringens hälsoeffekter

Läs om hur vi tänker kring hållbara resor

 

 

Poon Hill, vandring i Nepal, 2012

I september 2012 gjorde fyra tjejer en vandring på fem dagar till Poon Hill i Nepal. Denna månad regnar det mycket i Nepal då det är den sista monsunmånaden, men tjejerna hade tur med vädret och vid utkiksplatsen Poon Hill så var vyerna klara.

Vi fick ett mail från Katmandu efter vandringen: 

”Hej Inka!

Åh, det har verkligen varit helt fantastiskt och då talar jag för oss alla! Vi är så otroligt nöjda med den här vandringen till Poon Hill!

Guiderna har tagit hand om oss så bra och det har verkligen känts som om de har brytt sig om oss. Bärarna har även de varit helt fantastiska. Det var en riktig bra nybörjarvandring, det blev liksom lagomt med fem dagar på vandrande fot så att säga. De två sista dagarna hade vi extrem träningsvärk men det är ju så det ska vara! Tehusen var riktigt mysiga och även där blev vi väl omhändertagna. För att inte tala om maten som var helt outstanding! Det var riktigt bra att man fick välja från en meny tyckte jag. Det var dessutom ett litet äventyr i sig att kliva upp 04.10 och vallfärda till Poon Hill lagom till soluppgången, det är nog det vackraste jag någonsin sett. Vi alla fyra var helt lyriska efter den morgonen!

Vädret har varit perfekt, alla dagarna har regnet kommit cirka en halvtimme efter att vi kommit fram till tehusen så vi har haft tur.

Tack så hemskt mycket för all hjälp, vi är verkligen supernöjda och vi kommer alla definitivt att återvända till Nepal någon fler gång i livet det är vi rörande överens om!

Anna Löfgren, Lisa Bredin, Sandra Sjölander & Malin Håkansson”