Vandringsresa i Bhutan, Marta 2014

Vandringsresa i Bhutan, Marta 2014

Marta Komiszke gjorde i oktober 2014 vår vandringsresa i Bhutan som innehåller en vandring på sex dagar och en rundresa.

vandringsresa Bhutan, grönfloddal i Bhutan

Så här skrev Marta efter sin vandringsresa i Bhutan:

”Jag lever fortfarande på det bhutanesiska äventyret! Böneflaggor hänger hemma. Bilderna tittar jag ofta på. Kan och vill inte släppa minnena! Bhutan lever inom mig. Så fantastiskt land! Lugnet, tradition  och naturen – den perfekta blandningen för att glömma bort den ibland tråkiga verkligheten.

Att vandra i Himalaya var en otrolig utmaning för mig själv. Men även om det var jobbigt ibland, så var varenda steg och ansträngning värda de vyerna och upplevelserna jag har fått.
Och vilken stolthet att jag klarade hela vandringen och nådde den högsta toppen på leden (4200 m ö h). Det kändes så bra att inte behöva bekymra mig om någonting ( inkl.vatten, precis som du skrev). Och alla de trevliga människorna som vi fick träffa där.  Guiden var jätte duktig! Vet så mycket om sitt eget land.

Hela teamet vi hade på vandringen var bra. Jätte god mat och service! Sista kvällen i fjällen bakade kocken en liten och enkel kaka till mig med de ingredienserna han hade tillgång till där uppe så jag kände mig riktigt  rörd. Alla dagar var fullplanerade. De ville visa oss så mycket som möjligt.
Forsränningen gick bra och enligt planen. De som var med var väldigt duktiga också. Så jag var jätte nöjd!

Jag gillade alla hotell vi fick bo på. Och vilken upplevelse, efter fem dagars vandring, att komma till lyxiga hotellet i Thimpu och få en dusch! Vilken glädje! Man glömmer att uppskatta så enkla saker ibland upptäckte jag då. Jag gillade maten och den på vandringen var extra god faktiskt. Jag kände mig trygg och vi hade all utrustning som man skulle behöva ( till och med ett litet toa-tält under vandringen! Det var en överraskning måste jag säga). Jag har inte saknat någonting i Bhutan!

Det blev en av de bästa resorna jag har gjort! Och kommer att rekommendera den till alla vänner och bekanta.

 

Hälsningar Marta”

Vandringsresa Bhutan, buddistiska stupor