Nepal och Bhutan – bra resmål 2021

Nepal och Bhutan – bra resmål 2021

Vi är så stolta och glada att berätta att både Nepal och Bhutan, två av de tre av de länder som vi arrangerar resor till, nyligen kommit med på varsin ärorik lista. Hållbarhet har alltid varit i fokus på våra resor, och därför så känns det här extra roligt och viktigt. Läs gärna om vårt arbete med hållbara resor.

Nepal har utnämnts som en av de bästa etiska destinationerna 2021 av organisationen Ethical Traveler. På grund av Corona har de i år sökt bland tidigare vinnare och tittat på hur de har hanterat det här Corona-året och deras strategi framåt. En miljon människor i det fattiga landet försörjer sig på turismen – så det är viktigare än någonsin att vi så snart som möjligt reser dit igen. Läs mer på Ethical Travel.

Hösten 2021 arrangerar vi bland annat en tjejresa till Nepal som guidas av kvinnliga guider, en rundresa, samt en yoga och sång-resa. Läs mer om våra Nepalresor 

Bhutan har omnämnts av Condé Nast Traveller till en av 10 hållbara destinationer 2021. Bhutan, ett litet demokratiskt kungarike, är ett av världens få koldioxidneutrala länder där utsläppen är mindre än vad skogen – som täcker cirka sjuttio procent av landets yta – tar upp. Bhutan satsar på begränsad kvalitativ turism för att undvika att det lilla bergslandet på mindre än en miljon invånare exploateras. Bhutan har också beslutat att vaccinera hela befolkningen senast i mars 2021. Läs mer på: https://www.cntraveller.com/gallery/sustainable-destinations-2021

Hösten 2121 arrangerar vi en vandringsresa och en rundresa i Bhutan. Båda resorna guidas av en av landets få kvinnliga guider. Länk till våra Bhutanresor.

 Det tredje landet som vi arrangerar resor till då? Jo, det är Tibet, som ju är annekterat av Kina. Vi tror knappast att Kina kommer att få någon utmärkelse som ett etiskt resmål. Men för oss är det viktigt att resa till Tibet och stödja tibetanerna. På våra resor i Tibet har vi bara tibetanska guider och bor på tibetanska hotell.

Läs om vår resa till Tibet