En hel härlig dag i forsen, kurs i forskajak

Pris: 2490:-

Längd: 1 dag

Datum: 2024: 8 juni, 19 juni, 21 juli & 15 sep

Guide: Inka Gurung

Grupp: 4-5 personer

Vad som ingår:

  • professionell och erfaren, licensierad instruktör
  • utrustning: forskajak, paddel, våtdräkt, paddeljacka, flytväst, kapell, hjälm & neoprenskor
  • varm hemlagad lunch
  • 50 kronor av avgiften går till ett av våra projekt i Nepal

Vad som inte ingår:

  • Boende ingår ej. Vi rekommenderar Dala-Floda Värdshus för övernattning.
  • Vedeldad bastu vid Flosjön. Lägg gärna till bastu när du bokar.

En hel härlig dag i forsen, kurs i forskajak

Välkommen på en dag med oss i Dala-Flodas härliga vilda forsar. Vi som tar dig med ut på kurs i forskajak är licensierade, har lång erfarenhet och älskar att lära ut forspaddling! Vi börjar med en ordentlig genomgång och provar ut kajaker och utrustning. Sedan ger vi oss ut på vattnet. Vi lär dig tekniken ordentligt på en lugn del av älven och paddlar så sakteliga in i det strömmande vattnet där vi leker och tränar. Du kommer snart att vara bekväm med att traversera och paddla in och ut i bakvatten. Den som vill får också prova på att rolla upp kajaken och att surfa.

kurs i forskajak

Efter en varm hemlagad lunch och kanske några paddelhistorier åker vi uppströms några kilometer och gör sedan en härlig naturskön tur där vi paddlar nedför flera av Dala-Flodas fina forsar. Vi stannar upp i bakvatten på vägen ner och lär oss lite om hur man hittar en bra väg nedför forsen. Efter avslutad paddling finns det möjlighet att bada vedeldad bastu.

 

Andra kurser i forskajak:

Läs också om våra andra kurser i forskajak:

Läs mer om oss:

Läs mer om oss som gärna vill lära dig paddla

Läs ett reportage där vi berättar om vår passion för forspaddlingen

Läs vad våra kunder tycker om upplevelsen

"Fantastisk heldag med tillitsfull introduktion till forspaddling i vackra Dala-floda! Inka ledde oss med tydliga omsorgsfulla instruktioner, utmanad på helt rätt nivå. Bonus grym lunch med trevliga samtal. Märks att Inka är rutinerad och van i forsen och leder så att det är ett nöje att lära sig. TACK!"

// Anna Linde
"Tack så mycket för en underbar upplevelse och för er gästfrihet!"

// Anna Larsson
"Min mysigaste och roligaste födelsedag hittills! Tack för en välordnad och härlig paddeldag Inka, du är verkligen en pedagogisk instruktör. "

// Marianne Waplan

Dag 1

Vi börjar med en genomgång och provar ut våra kajaker och utrustning. Sedan ger vi oss ut på vattnet. Vi lär dig tekniken på en lugn del av älven och paddlar sen så sakteliga in i det strömmande vattnet där vi leker och tränar. Du kommer snart att vara bekväm med traversering och paddling in och ut i bakvatten. Om du vill får du också lära dig att rolla kajaken och att surfa.

Efter en varm hemlagad lunch åker vi uppströms några kilometer och gör sedan en härlig tur där vi paddlar nedför flera av Dala-Flodas fina forsar. Vi stannar upp i bakvatten på vägen ner och lär oss lite om hur man hittar en bra väg nedför forsen. När vi har paddlat klart återstår bara en härlig stund i en vedeldad bastu.