Forspaddlingsresa – paddla i Nepal

Pris: från: 20 700:-

Längd: 11 dagar

Datum: 6 - 16 nov 2024 & 8 - 18 nov 2025

Guide: Amrit Gurung

Grupp: svensk grupp 6-10 personer

Vad som ingår:

 • upphämtning på flyget
 • tre nätters hotell i Katmandu med frukost
 • samtliga måltider under paddlingen
 • professionella forspaddlingsguider
 • kajakutrustning
 • utrustningsflotte med rorsman på floden Seti
 • campingutrustning
 • alla tillstånd för vandring och paddling
 • en dags sightseeing med guide i Katmandu

Vad som inte ingår:

 • flyg till / från Nepal
 • lunch och middag i Katmandu
 • visum
 • dricks

Forspaddlingsresa – paddla i Nepal

Nepal är ett drömland för forspaddlare, ett land perfekt för en forpaddlingsresa. De majestätiska bergen i norr förser ständigt landet med vatten. Här finns  både stora och små forsar som rinner genom grönskande sagolandskap. Vid var och vartannat hörn kan man hitta en sandstrand att campa på. Men man behöver inte vara någon forsguru för att åka dit, det finns också fin paddling för den som inte paddlat så länge.

På den här resan paddlar vi på två floder som båda lämpar sig bra för den som nyligen lärt sig konsten att paddla forskajak och vill utveckla sin paddling, men även för den som bara älskar att paddla forsar grad 2 och 3.  Nätterna spenderas i tält på sandstränder och vi njuter ofta av en lägereld på kvällen. För att få den ultimata Nepal-upplevelsen så gör vi också en promenad i de grönskande bergen. Här får vi uppleva livet i de små byarna och besöka en skola.

camping på en strand

För att klara av forspaddlingen i Nepal rekommenderar vi att man har gått nybörjarkurs i fors, exempelvis med oss här i Dala-Floda.

Läs mer om våra forspaddlingskurser i Dala-Floda som du kan göra från maj till september.

Tips

Se en kort film från en av våra tidigare resor med forspaddlingskurs

Läs mer om att resa till Nepal

Läs mer om våra forspaddlingskurser i Dala-Floda som du kan gå från maj till september.

Läs mer alla våra resor med forspaddling

Kombinera gärna resan med att vandra i Nepal

Shoppa med gott samvete i Nepal! Vi vill tipsa om våra favorit-Fairtrade-butiker i Katmandu:

www.mahaguthi.org / www.manushiarts.com / www.sanahastakala.com

Läs vad våra kunder tycker om upplevelsen

"Nepalresan var helt fantastisk :) Jättehäftig natur, trevliga människor och väldigt rolig paddling. Det kunde inte ha varit bättre! Det kändes jättebra att ha stöttning från Amrit och alla hjälpinstruktörer under paddlingen så att jag vågade utmana mig :) "

// Peter Björkman
"Fantastisk personal, fantastiska paddlingsförhållanden, bra mat, bra upplägg! Jag är jättenöjd och hade en kanonresa, kommer säkert åka igen!"

// Tomas Hellström
"Otrolig och minnesvärd forspaddlingsresa där man fått tänja på sina gränser. Verkligen ett minne för livet. Amrit, Kismita och hela personalen var helt outstanding. Det finns inte ord på hur trygg man har känt sig!"

// Hillevi Svensson
"Helt fantastisk resa! Kul och lärorikt har det varit! Nätterna på Seti rivers flodbädd var magiska och lika bra var Sita som guide."

// Peter Stjärnqvist
"Förundrad över att så grymt skickliga paddlare med gott humör visade oss, medelålders nybörjare, vägen genom forsarna och fixade med mat, tält och allt annat som gör ett campingliv toppen, sa hej då till dem med tårar i ögonen..."

// Anki Larsson
"Resan gav mycket nya erfarenheter och nya sätt att se på livet. Guiderna var otroligt professionella och duktiga på att ta hand om människor!""

// Michael Andersson
"Du och Amrit var helt otroligt vänliga, omhändertagande och duktiga – kände mig trygg."

// Monica Stendahl

Dag 1

Ankomst Katmandu

Vi blir upphämtade på flyget och njuter av första kvällen i Nepal på en trevlig restaurang och lär känna varandra. Det finns också tid att göra en liten promenad i de spännande kvarteren runt hotellet. Natt på hotell.

Dag 2

Till Trisulifloden - uppvärmning

Idag åker vi buss cirka tre timmar västerut till floden Trisuli där din guide Amrit är uppvuxen. Här kommer vi att bo på en egen liten sandstrand med närhet till väldigt fina paddelsträckor perfekta för den som inte paddlat så länge, men även för den som paddlat lite längre. Efter en enkel buffélunch provar vi idag ut kajaker och börjar paddla. Vi spenderar eftermiddagen med att värma upp, få in balansen och förfina vår paddlingsteknik på en lugn del av älven. Efter en härlig middag och samtal kring lägerelden somnar vi i våra tält till ljudet av syrsorna och den brusande forsen. Natt i tält på sandstrand.

Dag 3

Paddling på Trisuli

Efter frukost paddlar vi en lite längre klass II-sträcka, vi fortsätter att finslipa vår teknik och fångar enkla och svåra bakvatten, traverserar och tränar på kommunikation. Det finns också möjlighet att träna på att rolla och att surfa! För den som paddlat mycket redan finns möjlighet att paddla en sträcka med lite större forsar. Vi planerar eftermiddagens pass tillsammans i gruppen. Natt i tält på sandstrand.

Dag 4

Paddling halvdag

Idag jobbar vi mycket med att själva hitta bästa vägen nedför forsen och det finns bra möjlighet för den som vill lära sig/träna på att surfa. På eftermiddagen åker vi vidare med buss till floden Seti. Natt i tält på sandstrand.

Dag 5

Paddling på floden Seti

Vi paddlar hela dagen genom forsar graderade II och III. Mellan forsarna finns en del slätvatten men floden flyter på och på de lugna sträckorna kan vi flyta fram och njuta av de djungelklädda älvkanterna. Vi stannar till vid någon lämplig sandstrand och slår upp våra tält.

Dag 6

Heldag på floden Seti

Idag har vi en lång sträcka av klass II- och III-forsar att paddla. Alla som vill får turas om att leda gruppen och hitta lämpligast linje i forsarna. Vi hittar också några bra vågor att stanna och surfa på. Natt i tält på en sandstrand.

Dag 7

Mer utmanande paddling

Denna morgon blir forsarna lite mer utmanande. Det är tätare mellan dem och de är lite mer tekniska. Vår forspaddlingsresa i Nepal är nu slut. Efter lunch vid uttagsplatsen åker vi tillbaka till Trisuli. Natt i tält på sandstrand.

Dag 8

Besök i en by på landsbygden och rafting

Nu är det dags att röra lite på benen och se lite mer av Nepals landsbygd. Vi startar tidigt på morgonen och beger oss uppåt i de gröna bergen. Vi följer en stig genom djungeln och små byar där får vi träffa bybor i sina enkla hem. Till slut når vi en skola, som är dagens mål. Här får vi träffa barnen och kan lämna böcker och en donation. Vandringen tar cirka två timmar upp och en timme ned. På eftermiddagen gör vi en sista paddeltur på Trisuli. Om du vill kan du idag också prova att paddla rafting och lära dig hur man guidar en gummiflotte. Natt i tält på sandstrand.

Dag 9

Åter till Katmandu

Efter frukost och en lite promenad i en närliggande by är det dags att åka buss tillbaka till Katmandu. (Cirka tre timmar). Eftermiddagen är fri för att shoppa och utforska kvarteren kring hotellet. Kanske du vill passa på att köpa dina julklappar! Natt på hotell.

Dag 10

Sightseeing i Katmandu

Idag guidas vi runt i Katmandu. Vi besöker ett av Katmandus världsarv, tempelområdet Swayambunath. Uppe på en hög kulle byggdes den stora vitkalkade reliken, stupan, på 500-talet. Runt stupan finns idag flera tempel och ett kloster samt små enkla restauranger och hantverksbutiker där man kan köpa religiösa föremål, smycken och konst. Här finns också många träd vilket gör att många apor trivs här. Böneflaggor, rökelse och bönesnurror för ut bönerna i himlen och sprider budskapet om fred och kärlek till världen. Den som vill kan också följa med till några fina Faitradebutiker. Natt på hotell.

Dag 11

Hemresa

Så var det dags att resa hem. Vi ordnar med transport till flygplatsen.