En störtskön forspaddlingskurs

Pris: 3890:-

Längd: 2 dagar

Datum: 2024: 25 - 26 maj, 3 - 4 aug & 24 - 25 aug

Guide: Inka Gurung

Grupp: max 5 deltagare

Vad som ingår:

  • lån av: kajak, paddel, kapell, flytväst, hjälm, våtdräkt, paddeljacka, näsklämma, handskar och neoprenskor
  • privat licensierad instruktör med många års erfarenhet
  • bad i vedeldad bastu alldeles intill vattnet
  • två hemlagade luncher med lokala råvaror
  • hembakt fika
  • möjlighet att ta kanotförbundets paddelpass
  • 100 kronor av din kursavgift går oavkortat till något av våra projekt i Nepal

Vad som inte ingår:

  • Transport. Det går fint att boka färden med SJ hela vägen till Dala-Floda!
  • Boende. Vi hjälper dig gärna att hitta det boende som passar dig – Värdshus, stuga, eller plats för ditt tält!

En störtskön forspaddlingskurs

forspaddlingskurs, paddlare i forsen

Forspaddlingskurs? Javisst! Välkommen på en två-dagars upplevelse utöver det vanliga. En kurs där du får lära dig att paddla kajak nedför Dala-Flodas fina forsar med Inka Gurung, en av Sveriges mest erfarna, och gladaste, forsguider. Ingen erfarenhet är nödvändig, du får lära dig allt du behöver, från att hålla paddeln på korrekt vis till att hitta in i rätt bakvatten. Inka lär dig grunderna på lugnt vatten och sedan får du utveckla din paddling på flera natursköna turer med fina forsar som är alldeles lagom för nybörjare.

Bad i vedeldad bastu och hemlagad lunch ingår. Boende kan du boka på fina Dala-Floda Värdshus vid Flosjön eller i någon av många mysiga stugor som finns i Dala-Floda.

forspaddlingskurs, paddlare i forsen

Inka som lär dig att paddla har över tjugo års erfarenhet av forspaddling både i Sverige, på Nya Zeeland och i Nepal. En bättre och roligare kurs i forspaddling kan du inte hitta!

Packraft:

För dig som vill lära dig paddla packraft passar vår tvådagars forspaddlingskurs i Dala-Floda bra. Då tar du med din egen packraft. Vi föreslår att du paddlar vanlig forskajak, som du får låna av oss, den första dagen och sedan paddlar du din packraft dag två.

 Å.E.C:

Vår tvådagars forspaddlingskurs i Dala-Floda passar utmärkt för dig som ska paddla fors i Åre Extreme Challenge. Då kan vi den sista dagen lägga till en tur i forsen, där du får paddla din surfski eller långfärdskajak.

Paddla med barn:

Forspaddling är så klart superkul för barn! Man behöver vara sexton år på våra tvådagars kurser och tolv år på våra prova-på-kurser. Från cirka sju års ålder brukar man kunna lära sig att hantera en kajak och en paddel, och vi skräddarsyr gärna en kurs för familjen om ni har barn som är yngre än tolv.

Våra andra kurser i forspaddling:

Forspaddling i Nepal:

Du kanske har hört talas om vår forspaddlingsresa i Nepal. Den passar dig som har gått forspaddlingskurs med oss och vill utveckla din paddling.

Läs mer om oss:

Läs mer om oss som gärna vill lära dig paddla

Läs ett reportage om oss, våra kurser och passion för paddlingen

 

Läs vad våra kunder tycker om upplevelsen

"Denna kurs kan jag varmt rekommendera, Inka besitter ett lugn, lång erfarenhet, ödmjukhet och väldigt bra pepp! Kändes tryggt och en noga genomförd kurs med nya kunskaper att ta med. Det var sjukt kul och jag paddlar gärna igen! :) Dala-Floda var även en vacker mysig plats som glatt överraskade mig."

// Claudia Arnmon
"Tack Inka för en fantastisk helg. Du är en supergrym guide! Lugnt och metodiskt gick du igenom alla stegen :) Vi kände oss trygga hela tiden. När vi fick paddla igenom de första forsarna var jag nog en av de lyckligaste på jorden. Jag har absolut fått mersmak för forspaddling. Och tack för otroligt god mat du fixade under helgen."

// Tomas Jarneholt
"I kombination med bastubad och god mat i bästa tänkbara sällskap blev det en drömhelg. Jag planerar redan för nästa säsong!"

// Maria Nilsson
"Jag hade aldrig provat forspaddling tidigare men detta gav mersmak! Fantastisk miljö, pedagogiskt förklarat i teknikmoment och jag kände mig alltid trygg i forsen. Kommer gärna tillbaka!"

// Andreas Elmgren
"Utmanande och rolig kurs med trygg och kunnig instruktör. Superbra mat och helt ny utrustning som funkade jättebra!"

// Diana Eriksson
"Jag trodde att det mest handlade om att klara sig rakt ner genom forsen. Men forspaddling är så mycket mer! Söka bakvatten, surfa m.m. Känner mig inspirerad att göra detta igen!"

// Per Elmgren
"En fantastisk kombination av underbar paddling och bra logistik samt riktigt god mat!"

// Mathias Lanner
"Otroligt tydlig och pedagogisk instruktör. Jag var lite rädd i början men det övergick snabbt till glädje! "

// Mathias Frödin
"Bra upplägg, lagom utmanande, bra boende och trevlig instruktör!"

// Andreas Holmén
"Jag fick lära mig mycket mer än jag trodde!"

// Tom Andersson

Dag 1

Lär dig grunderna i forspaddling och njut av bastubad vid Flosjön

Efter en god natts sömn i lugna Dala-Floda börjar din forspaddlingskurs. Din instruktör delar ut utrustning, berättar om teknik och säkerhet och snart får du lära dig hantera en forskajak.

Vi börjar med att träna paddlingsteknik på lugnt vatten. Du som har paddlat vanlig kajak märker snart att det är ny teknik som gäller. Snart paddlar vi in och ut ur bakvatten med rätt vinkel, fart och lutning och korsar strömmen. Innan man ger sig ut i en fors är det också viktigt att ha provat att välta, så det får du göra och kanske vill du prova att rolla!

Efter en varm hemlagad lunch är det dags att göra vår första forspaddlingstur. Vi paddlar nedför några av Dala-Flodas fina forsar som är lagom utmanande för nybörjare.

Vid dagens slut finns gott om tid för bastubad i den vedeldade bastun alldeles vid vattnet.

Dag 2

Tur i forskajak genom underbara forsar lagom vilda för nybörjare

Dag två paddlar vi ytterligare en naturskön sträcka med flera härliga forsar av olika karaktär. Vi finslipar den teknik vi lärde oss första dagen och alldeles säkert börjar du nu känna att du kan hantera kajaken i forsen.

Du får lära dig att läsa det strömmande vattnet, vi tränar på att hitta rätt linje i forsarna och sist men inte minst så får du provar att surfa! Vi äter hemlagad lunch och vi avslutar din forspaddlingskurs med hembakt fika och reflektioner.