Vandringsresa i Nepal – Mohare Danda

Pris: från 21 900:-

Längd: 12 dagar

Datum: 18 - 29 mars 2024 & 23 mars - 3 april 2025

Guide: nepalesisk engelsktalande guide

Grupp: svensk grupp, 6-10 personer

Vad som ingår:

 • upphämtning på flyget
 • nepalesisk engelsktalande guide
 • tre nätters hotell i Katmandu
 • flyg från Katmandu till Pokhara
 • tre nätters hotell i Pokhara
 • buss från Pokhara till Katmandu
 • logi samtliga nätter i bergen
 • frukost, lunch och middag samt varm dryck på vandringen
 • bärare under vandringen
 • vandringstillstånd
 • sightseeing i Katmandu och Pokhara

Vad som inte ingår:

 • flygresa till/från Sverige*
 • lunch och middag i Katmandu och Pokhara
 • dryck
 • dricks
 • visum

*Flygbiljett till vår vandringsresa i Nepal köps separat. På detta vis blir resan mer flexibel och vi kan genomföra resan i liten grupp.

Vandringsresa i Nepal – Mohare Danda

En underbar liten vandringsresa i Nepal med hållbarhet i fokus. På den här vandringen får du får uppleva både sagolika bergsvyer och det genuina Nepal. Vi vandrar i ett område som få turister besöker och där byborna tillsammans utformar turismen på ett hållbart vis.

vandringsresa Nepal

Målet för vandringen är Mohare Danda på 3300 meter som bjuder på vackra vyer av de snötäckta Annapurnabergen. Vi vandrar cirka fyra till sex timmar per dag i kuperad terräng. Vi går genom skog, gräslandskap och byar. Du behöver bara bära en lätt ryggsäck då vi anlitar bärare från området som tar hand om vår stora packning. Nätterna spenderar vi i ekostugor som ägs av familjer i byarna. Det är också de som tillagar våra måltider som är både goda och varierade. Vi får en fin möjlighet att komma nära den nepalesiska kulturen.

Vandringresa Nepal. Gäster vandrar på en stig i skogen.

Människorna som lever längs vandringsleden brukar jorden för hand. Här odlas ris, majs, hirs, frukt och grönsaker. Numera får man in en extra inkomst från turismen som används gemensamt för att rusta upp skolor och sjukstugor. Med våra mycket omtyckta guider får du lära dig mer om detta och mycket mer om livet i Nepal. Vår vandringsresa i Nepal avslutas med besök på Katmandus spännande tempelområden. För den som vill finns också möjlighet att besöka hantverkscenter där man kan se tillverkningen av fina Fairtrade-produkter.

Tips vandringsresa i Nepal:

Läs mer om att resa till Nepal

Läs mer om att vandra i Nepal

Läs en artikel om vandringens hälsoeffekter

Kombinera gärna den här resan med vår rundresa i Nepal

Shoppa med gott samvete på din vandringsresa i Nepal. Besök några Fairtrade-butiker i Katmandu:

www.mahaguthi.org & www.sanahastakala.com

 

Läs vad våra kunder tycker om upplevelsen

"Vilken fantastiskt fin resa vi har haft till Nepal! Vi har träffat så många fina människor och haft så fina vandringsdagar med magiska vyer, verkligen en resa att minnas! "

// Linda Kvilten
"Vandringen var makalöst vacker. Att få lära känna vår guide Kamala och höra hennes berättelse har gett resan en extra dimension. Man blir ödmjuk på många sätt när man besöker det här landet!"

// Marianne Waplan
"Jag har besökt många länder men har nog aldrig träffat vänligare och artigare människor än i Nepal. Så glad att jag valde Inka Gurung och Far Away Adventures som arrangör."

// Sven Gräfnings
"Att få besöka mindre byar var oerhört givande. Guiden Kamala är enastående och det var en förmån att få umgås med henne under vandringen. Även vår bärare Rajkumar var ett stort stöd och en trevlig konversationskamrat."

// Lena Nöjd
"Både själ och hjärta har utmanats, såväl känslomässigt som muskulärt. Vi har träffat på underbara människor som har tagit emot oss med öppna armar och med leenden på läpparna"

// Rickard och Annso-Fi Larsson
"Jag är jätteglad att jag kom iväg på denna fantastiska vandringsresa i Nepal, långt borta från mörka och regniga svenska november. Att få vara mitt i dessa fantastiska bergslandskap och att uppleva byar där vi just då var de enda turisterna var helt fantastiskt."

// Lena Samuelsson
"Jag är överväldigad över alla upplevelser, möten med människorna och en fantastisk natur. Vi och guiderna blev som en familj under vandringen."

// Gunnar Bäckström

Dag 1

Ankomst

Du blir välkomnad av vår guide på flygplatsen i Katmandu. Vi äter en middag tillsammans på en av Katmandus trevliga restauranger och får en genomgång inför vår vandring. Hotell.

Dag 2

Flyg till Pokhara och besök på skola

På morgonen går flyget till Pokhara. Efter att ha checkat in på vårt hotell åker vi ut till utkanten av staden där vi ska få inta en nepalesisk lunch hemma hos en av våra guiders familjer. Här har vi också en vacker utsikt över Pokhara och sjön Fewa. Efter lunchen promenerar vi till en liten skola som vi brukar hjälpa på olika vis. Hit kan man gärna ta med en donation. Natt på hotell. Frukost och lunch ingår.

Dag 3

Vandringen börjar

Nu är det dags att påbörja vår vandring. Vi åker till Galeshwar (1200 möh). På vår väg passerar vi flera floder och fina små byar som är typiska för Nepal. Vi äter lunch innan vi börjar vår tre timmars vandring från floden Kali Gandaki. Vi vandrar uppåt genom skog, mandarinlundar och odlingsterrasser. Redan idag har vi vyer över bergen Nilgiri och Dhaulagiri som är över 7000 meter höga. Dagens mål är byn Banskharka (1550 möh). Natt i samfundets ekostuga. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4

Vandring till Nagi, 2320 möh

(Ca 4-5 timmar) Idag vandrar vi längs en bergskam och genom en mäktig rhododendronskog. Mellan trädstammarna ser vi byar långt nere i dalarna och ovanför ser vi de snötäcka bergstopparna. Väl framme i Nagi besöker vi två byprojekt. Här finns en papperstillverkning och en liten vårdcentral för gravida kvinnor, där man kommunicerar med läkare i Katmandu via Internet. Natt i samfundets ekostuga. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 5

Vandring till Mohare Danda, 3300 möh

(Ca 5-6 timmar) Vi fortsätter vår vandring uppåt genom skog med ek, tall, bambu och rhododendron. Här finns inte så många byar så vi avnjuter en picknick-lunch vid en vacker plats. Vid vandringens mål Mohare Danda väntar en storslagen vy av Annapurna South, Himchuli, det heliga berget Machha Puchhre, Nilgiri och Dhaulagiri! Natt i samfundets ekostuga. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 6

Vandring till Tikot, 2250 möh

(Ca 6 timmar.) Det är slut på stigningen och idag blir det nya tag för andra muskler när vi börjar vår vandring nedför på stigar genom rhododendronskogar med imponerande höga träd. Natt i samfundets ekostuga. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 7

Dagsutflykt till Khibang

(Ca 4 timmar) Idag gör vi en härlig vandringsdag till den lilla byn Khibang varifrån vi får underbara vyer av bergen. Vi går sedan tillbaka till Tikot. Natt i ekostuga. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 8

Vandring till Baisari, 1100 möh

(Ca 3-4 timmar.) Med fokuserade steg vandrar vi nedför till Baisari, varifrån vi åker tillbaka till Pokhara, ca 4 timmar. Efter incheckning på hotellet tar din guide med dig till en trevlig restaurang. Hotell. Frukost ingår.

Dag 9

Dag i Pokhara

Idag finns det lite olika valmöjligheter Du kan följa med på en tur i en liten träbåt på sjön, flyga skärmflyg, besöka Womens Skills Development Organisation där vi får se hur fina Fairtradeprodukter tillverkas. Eller kanske du hellre vill promenera längs sjön och läsa en bok på ett mysigt café. Hotell. Frukost ingår.

Dag 10

Till Katmandu

Vi åker buss tillbaka mot Katmandu, cirka sex timmar. (Den som vill har också möjlighet att flyga) Eftermiddagen är fri att utforska de spännande gränderna kring turistkvarteret. Hotell. Frukost ingår.

Dag 11

Tempelbesök i Katmandu

Idag åker vi på en guidad sightseeing till Pashupatinath, ett viktigt hinduiskt tempelområde i Nepal. Sedan gör den som vill besök på en Fairtrade-butik där man kan handla fina nepalesiska hantverk och även träffa kvinnorna som tillverkar produkterna. Det finns också möjlighet att besöka fler tempel. Natt på hotell. Frukost ingår.

Dag 12

Hemresa

Vår vandringsresa i Nepal är slut och det är dags att åka hem. Din guide ordnar med transport till flygplatsen. Frukost ingår.