Island Peak Nepal 2007

Tips Island Peak Nepal

Den bästa tiden på året att åka till Nepal är hösten och våren. Varje höst och vår arrangerar vi en resa med klättring på Island Peak i Nepal:

Island Peak – bergsbestigning i Nepal

Läs en artikel om Island Peak i Utemagasinet (PDF)

Läs mer om att vandra i Nepal

Läs om vår vandring till Everest Base Camp

Läs om att klimatkompensera din resa med GoClimateNeutral

Island Peak Nepal 2007

I november 2007 deltog våra resenärer Jan Friberg och Bia Wiberg i vår vandring till Everest Base Camp och vår kurs i bergsbestigning med klättring till toppen av Island Peak.

De skriver och tackar:

”Ett varmt tack för ett fantastisk klätteräventyr. Att få chansen att träna alpinism med kunniga sherpas var en upplevelse utöver det vanliga. Det är ju inte varje dag man får klättra i samma replag som en Everest-bestigare…En dröm gick i uppfyllelse när vi stod på toppen av Island Peak i Nepal tillsammans med våra nya, svenska och nepalesiska, vänner.Vi ser framemot att återvända, till nya höjder, med dig Inka.

Kram Bia”

Island Peak Nepal sedan 2005

Vi har arrangerat bestigningen av Island Peak varje år sedan 2005. Island Peak är ett berg som är relativt enkelt att bestiga. Men det är viktigt att vara acklimatiserad och att göra expeditionen med erfaren guide. Vi anser också att det är nödvändigt med förkunskaper och i vårt program ingår därför en tre dagars kurs innan vi bestiger Island Peak. På kursen får man träna att gå på glaciär  i replag, repellering, sprickräddning och även isklättring även om kan inte behöver klättra på is på Island Peak sen. De extra dagarna som kursen innebär är också bra för acklimatiseringen och underlättar därmed bestigningen och ökar chansen att lyckat nå toppen av Island Peak.

vandrare på väg mot Island Peak Nepal

Vandrare på väg mot Island Peak Nepal. Berget på bilden är Ama Dablam (6812 m)