Annapurna Base Camp – vandring i Nepal

Pris: från 25 400:-

Längd: 17 dagar

Datum: 13 - 29 april & 9 - 25 okt 2024, 18 april - 4 maj & 9 - 25 okt 2025

Guide: nepalesisk engelsktalande guide

Grupp: svensk grupp 6-10 personer

Vad som ingår:

 • upphämtning på flyget
 • nepalesisk engelsktalande guide
 • två nätters hotell i Katmandu
 • tre nätters hotell i Pokhara
 • flyg från Katmandu till Pokhara
 • buss från Pokhara till Katmandu
 • logi samtliga nätter i bergen
 • frukost, lunch och middag samt varm dryck på vandringen
 • bärare under vandringen
 • vandringstillstånd
 • sightseeing i Katmandu
 • sightseeing i Pokhara

Vad som inte ingår:

 • flygresa till/från Sverige*
 • lunch och middag i Katmandu och Pokhara
 • dricks
 • visum

*Flygbiljett till Nepal köps separat. På detta vis blir resan mer flexibel och vi kan genomföra den även om gruppen blir liten.

Annapurna Base Camp – vandring i Nepal

Välkommen att följa med på vandringen till Annapurna Base Camp eller Annapurna Sanctuary som den också kallas. Detta är en av Nepals absolut bästa vandringar med spektakulära bergsvyer, byupplevelser och bekväma tehus. Annapurna Base Camp ligger på 4130 m.

by och berg vandringsresa Annapurna Base Camp

Vi har ett litet annorlunda upplägg på vår vandring, då vi de första dagarna vandrar genom området Myagdi Parbat. Hit kommer inte många turister och vi får uppleva det genuina Nepal. Här är det byborna som tillsammans utformar turismen på ett hållbart vis. Vi får möjlighet att komma nära den nepalesiska kulturen, när vi möter människorna i bergen som brukar jorden för hand. Här odlar man bland annat ris, majs, hirs, frukt och grönsaker. I april blommar rhododendron på träden. Vandringen till Annapurna Base Camp guidas av våra nepalesiska kvinnliga guider från Himalayan Adventure Girls. Med dem får du lära dig mycket om livet i Nepal.

berg på Annapurna Base Camp vandring

 

Tips

Läs mer om att resa till Nepal

Läs om alla våra vandringar i Nepal

Läs mer om Himalayan Adventure Girls

Shoppa med gott samvete! På Women´s Skills Development Organization i Pokhara kan du handla Fairtrade

Läs en artikel om vandringens hälsoeffekter

Läs om tidigare resor och se bilder från våra resenärer på sidan Inspiration

Läs vad våra kunder tycker om upplevelsen

"Wow! Vi har det helt fantastisk här i Nepal! Sita är en klippa och allt känns så proffsigt. Boende och mat är över förväntan! "

// Ia Svärd
"Tack för en väldigt häftig resa. Naturen och bergen motsvarade absolut förväntningarna, detta är en av de häftigaste sakerna jag har upplevt. Jag har fått ett bra intryck av folk i Nepal, ett väldigt trevligt folk. Nyttigt att få perspektiv när man ser hur enkelt många bor, men de hade allt vi behövde och bra utbud på menyn oavsett hur öde omgivningen än var. "

// Oscar Sjöström
"Vi är så fantastiskt nöjda med vår resa. Minnena vi har med oss är ovärderliga. Naturupplevelserna, kulturupplevelserna, mötena och insikterna som kommer till en när man är ute och vandrar under en något längre tid - det var klart över förväntan!"

// Karin Grundberg
"Vandringen till Annapurna Base Camp med Far Away Adventures gav mig en resa med upplevelser och intryck som på ett mycket personligt sätt bjöd på vandring i storslagen natur med fantastiska vyer i en kultur så fjärran från vår här hemma. En resa svår att glömma på många sätt. 😊"

// Anders Häggkvist
"Vi nådde Annapurna Base Camp på 4130 meter. Men det största var inte att nå målet utan alla upplevelser som resan gett. En otroligt fin natur blandas med en levnadsstandard så långt från vår svenska. Det som berört mest var de levnadsförhållanden som många kvinnor måste finna sig. Inka Gurung på Far Away Adventures har gjort en otroligt stor insats som utbildat kvinnliga guider och gett dem en möjligheter till arbete och försörjning."

// Sophie Nisser

Dag 1

Ankomst

Du blir välkomnad av vår guide på Katmandus flygplats. Vi äter en middag tillsammans på en av Katmandus trevliga restauranger. Hotell.

Dag 2

Besök i ett hem och på en skola

Efter en kort flygtur kommer vi till lugna och vackra Pokhara vid sjön Fewa. Vi checkar in på ett trevligt hotell och gör sedan en tur till en av våra guiders hem, i utkanten av Pokhara där vi får en fin vy av staden. Vi serveras en traditionell nepalesisk hemlagad lunch. I närheten finns en liten skola som vi också besöker. Hit kan man gärna ta med sig en liten donation. Natt på hotell. Frukost och lunch ingår.

Dag 3

Vi påbörjar vandringen i Annapurna

Vi åker med buss genom ett grönskande landskap till Galeshwar (1200 m). Här äter vi lunch innan vi går. Vår vandring (ca 3 timmar) börjar vid floden Kali Gandaki och dagens mål är byn Banskharka (1550 m). Vi vandrar uppför branta stentrappor genom skog, mandarinlundar och odlingsterrasser. Redan idag har vi vyer över bergstoppar som sträcker sig över 7000 meter. Natt i dubbelrum i samfundets ekostuga. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4

Vandring till Nagi (2320m)

(Ca 4-5 timmar.) Idag vandrar vi bland annat längs en bergskam och genom en mäktig rhododendronskog. Mellan trädstammarna har vi vyer över byar i dalarna och av snötäckta bergstoppar. Väl framme i byn Nagi besöker vi en papperstillverkning och en liten vårdcentral för gravida kvinnor där man kommunicerar med läkare i Katmandu via Internet. Natt i dubbelrum i samfundets ekostuga. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 5

Vandring till Mohare Danda (3300m)

(Ca 5-6 timmar.) Vi fortsätter uppåt genom bambu- och rhododendronskog. Här finns inte många byar så vi avnjuter en picknicklunch på någon vacker plats. Vid dagens mål Mohare Danda väntar en svårslagen panoramavy över bergen Annapurna South, Himchuli, Bara Sikhara, det heliga berget Machha Puchhre, Nilgiri och Dhaulagiri. Natt i samfundets ekostuga. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 6

Vandring till Gorepani

(Ca 3-4 timmar.) Idag kommer vi in på stigen till Poon Hill och här märker vi att det är fler turister som vandrar. Vi ska idag till den fina byn Gorepani. Natt på tehus. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 7

Vandring till Tadapani (2600 m)

(Ca 3-4 timmar) Idag går det det nedåt, till en flod som vi korsar och sedan är det uppåt igen och vi får vackra vyer av Annapurna South, Hiunchuli och Machhapuchhre. Natt på tehus. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 8

Vandring till Chomrong (2100 m)

(Ca 5-6 timmar) Vi fortsätter på vår stig genom vackra skogspartier mot Annapurna Base Camp. Ibland går vi i stentrappor där det är lite brantare. I byar ser vi potatis- och majsodlingar. Även idag får vi njuta av vackra vyer då vi kommer närmare Machapuchre. Natt på tehus. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 9

Vandring till Dovan (2600 m)

(Ca 5-6 timmar) Idag vandrar vi genom den lilla byn Bamboo där det som namnet antyder växer väldigt mycket bambu. Härikring ser vi flera vackra vattenfall. Sedan går stigen uppför igen genom bambu- och rhododendronskog. Nu börjar naturen bli vildare och byarna blir färre. Natt på tehus. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 10

Till Machhapuchhre Base Camp (3700 m)

(Ca 4-5 timmar) Machhapuchhre betyder fisksvans och namnet kommer av att toppen på detta heliga berg liknar just en sådan. Eftersom berget är heligt är det inte tillåtet att bestiga det. I stället får vi idag verkligen njuta av att se på det på nära håll. Nu är vi inte långt ifrån Annapurna Base Camp. Här börjar det kännas att luften är tunn. Vi vandrar i lugnt tempo och låter kroppen acklimatisera sig till höjden. Natt på tehus. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 11

Till Annapurna Base Camp. (4130 m)

Efter två timmars långsam vandring kommer vi idag till vandringens högsta punkt, Annapurna Base Camp (4130 m). Vi spenderar hela eftermiddagen här för att verkligen njuta av närheten till de spektakulära bergen. Natt på tehus. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 12

Tillbaka till Bamboo

(Ca 6-7 timmar) Det blir skönt att komma ner till den grönskande skogen och lite tjockare luft igen. Vi njuter av de små vackra vattenfallen längs stigen. Natt på tehus. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 13

Bad i varma källor

(Ca 5-6 timmar) Idag vandrar vi till byn Jhinu Danda. Efter att vi kommit fram tar vi fram handduken och går ner till floden där det finns varma källor som vi tar ett bad i. I närheten finns också en stor fors. Natt på tehus. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 14

Tillbaka till Pokhara

Vi har cirka tre timmars vandring kvar innan vi kommer till en väg där en jeep hämtar upp oss. Två timmar senare checkar vi in på hotellet i Pokhara. Natt på hotell. Frukost ingår.

Dag 15

Dag i Pokhara, rafting / shopping

Idag finns flera alternativ på schemat. Du kan flyga skärmflyg, men också också åka till den Fairtrade-märkta organisationen Womens Skills Development Org. Här får lokala kvinnor med problematisk bakgrund utbildning och arbete. Det går också bra att njuta av en bok på en restaurang vid sjön, yoga eller promenera upp till World Peace Pagoda. Natt på hotell. Frukost ingår.

Dag 16

Till Katmandu

Vi åker buss tillbaka till Katmandu. Cirka sex timmar. Det finns också möjlighet för den som vill flyga tillbaka. På kvällen gör vi en tur till det buddistiska templet Swayambunath även kallat aptemplet. Hotell. Frukost ingår.

Dag 17

Sightseeing och avfärd

Idag är det dags att resa hem. Din guide ordnar med transport till flygplatsen.