Rundresa i Nepal med Inka Gurung

Pris: från: 26 900:-

Längd: 10 dagar

Datum: 9 - 18 november 2025

Guide: Inka Gurung

Grupp: Svensk grupp. 8-10 personer.

Vad som ingår:

 • upphämtning/skjuts till/från flygplatsen
 • flygresa från Katmandu till Pokhara
 • transport med buss
 • sightseeing med entréer
 • alla nätter på hotell med frukost
 • halvdags raftingtur med lunch
 • en natts camping med utrustning, middag och frukost
 • safaripaket i Chitwan med hellogi, två nätter
 • svensk färdledare
 • lokala guider

Vad som inte ingår:

 • flygresa till/från Sverige*
 • lunch och middag i Katmandu, Pokhara och Bandipur
 • aktiviteter på egen hand i Pokhara
 • dricks

*Flygbiljett till Nepal köps separat. På detta vis blir resan mer flexibel och vi kan genomföra den även om gruppen blir liten.

Rundresa i Nepal med Inka Gurung

Följ med Far Away Adventures grundare, Inka Gurung på en unik rundresa i Nepal. Himalayas spektakulära berg har lockat äventyrare till Nepal sedan 50-talet. Men även den mer vanliga resenären kan njuta av en resa genom vackra dalgångar, förundras över de uråldriga helgedomarna och möta de gästvänliga människorna som lever sina enkla liv på landsbygden.

på rundresa i Nepal

Inka tar dig med till sina personliga smultronställen, som man kan komma till utan att göra någon lång vandring eller forsfärd. Förvänta dig unika upplevelser bland gudar och gudinnor, medeltida torg, möten med lokalbefolkning och sagolika vyer av Himalaya. Den som vill kan också delta i yogapass som Inka håller.

Vi startar vår rundresa i Bhapktapur i Katmandudalen där vi får se traditionellt nepalesiskt stadsliv med urgamla tempel och palats.  Vi reser sedan till den lilla staden Pokhara som ligger vid sjön Fewa vid foten av Annapurnabergen. Här besöker vi bland annat en av våra guiders hem i utkanten av staden, en liten skola och en fairtrade-organisation där kvinnor väver och syr väskor. Vi gör också en tur upp till en buddistisk stupa varifrån vi får en sagolik vy över Pokhara och Annapurnabergen.

böneflaggor och vita bergstoppar, rundresa i Nepal

Färden går sedan till Bandipur, en charmig gammal handelsstad, och vidare till djungeln i Chitwans nationalpark. Vi åker också till Trisulifloden där vi gör en fin raftingtur och spenderar natten på en sandstrand. Rundresan avslutas i Katmandu där vi besöker tempel och bekantar oss med buddismen. Med på resan är också en kvinnlig nepalesisk guide.

 

 

Tips

Se bilder och läs om vår rundresa i Nepal hösten 2018 och rundresan hösten 2019

Läs mer om att resa till Nepal

Läs mer om hur vi jobbar med hållbarhet: hållbara resor

Shoppa med gott samvete! De här organisationerna besöker vi på vår rundresa i Nepal:

Women´s Skills Development Organization & Mahaguthi – Craft with conscience

Läs vad våra kunder tycker om upplevelsen

"Tack för en fantastiskt rolig och spännande resa med besök hos nepaleser i deras hem, fina naturupplevelser och roliga ögonblick!"

// Kristina Rosberg
"Jag vill bara tacka för en underbar resa med så mycket variation på aktiviteter. Så fint med möjlighet till yoga på morgonen. Jag tyckte allra bäst om raftingen och besöket i Bandipur, och det var otroligt att få äta lunch hemma hos Sita. För mig är det här med att tänka på kvinnorna så viktigt, det är fantastiskt det du skapat!"

// Sarita Kjellberg
"Förutom Inkas personliga erfarenheter och kontakter som öppnar dörrar är även det stora engagemanget för Nepal och Himalayan Adventure Girls en del av resan som värmer och glädjer, och ett konkret exempel både på hur en engagerad person kan göra skillnad. Och vi som turister får möjlighet att hjälpa till."

// Anna Wibom
"En resa med så mycket värme och kärlek. Nepal är otroligt vackert och reseledaren fantastiskt kunnig och hanterar allt med ett lugn. Rekommenderas varmt."

// Annika och Mats Lindqvist
"Med landets storslagna natur blev min rundresa i Nepal en mycket givande upplevelse med omväxling, hög standard och god mat. Jag var glad att kunna delta trots mina handikapp. Att få träffa de lokala Himalayan Adventure Girls var en höjdare!"

// Kerstin Backman
"Tusen tack för en underbar resa! 🤗 Så omväxlande och full av spännande upplevelser. "

// Elisabeth Ulvesund
"Tack för en intressant, spännande och annorlunda resa. Kan nu utan tvekan rekommendera bekanta o vänner att resa till Nepal!"

// K-A Waplan

Dag 1

Ankomst Katmandu

Vi möter er på flygplatsen och tar med er till ett hotell i stadsdelen Bhaktapur som tidigare varit ett eget kungadöme. Snart får vi förundras över uråldriga palats, tempel och marknadsplatser på en guidad promenad. På kvällen äter vi en nepalesisk middag och lär känna varandra. Natt på hotell.

Dag 2

Flyg till Pokhara och besök på skola

Efter frukost på hotellet är det dags att flyga till Pokhara. Det blir en halvtimmes spektakulär flygtur med vyer av Himalayas snötäckta bergstoppar. Väl framme checkar vi in på hotellet och dricker en kopp te. Sen är det dags att utforska lite av Pokharas utkant. Vi promenerar till en av våra guiders hem där vi blir bjudna på en traditionell lunch och så besöker vi en skola. Sedan gör den som vill en tur till den fairtrade-märkta organisationen Womens Skills Development Org. Här får lokala kvinnor med problematisk bakgrund utbildning och arbete. Vi träffar kvinnorna som färgar garn, väver och syr vackra väskor. Vi får förstås också chans att shoppa. På kvällen äter vi en gemensam middag och tar en liten promenad längs sjön. Hotell.

Dag 3

Dag i Pokhara

Idag gör vi en utflykt med båt till andra sidan Fewasjön och promenerar sedan upp till World Peace Pagoda, varifrån vi får en fantastisk vy av Pokhara och de vackra bergen. Men det finns också tid att göra lite vad man känner för. Man kan göra något äventyrligt som att åka skärmflyg eller hyra en motorcykel. Det går också bra att njuta av en god bok på ett café eller gå på yoga. Natt på hotell.

Dag 4

Den bortglömda lilla handelsstaden

Vår resa går idag vidare med buss till Bandipur. Detta är en liten gammal handelsstad som ligger på en bergskam på 1030 m. Vägen upp för det grönskande bergslandskapet går längs en liten slingrande väg. Bandipur höll länge på att förfalla men nu har den börjat blomstra igen, tack vare att turister har börjat upptäcka den lilla stadens charm. Vi checkar in på ett vackert hotell byggt i typisk Newari stil med vackra träsniderier lagom till lunch. På eftermiddagen går vi uppför en smal stig till ett litet urgammalt hinduiskt tempel varifrån vi får en fin utsikt över omgivningen och Himalaya. Innan vi går ner njuter vi av en fantastisk solnedgång om vädret tillåter. Natt på hotell.

Dag 5

Till djungeln i Chitwans nationalpark

Innan vi lämnar Bandipur gör vi en liten byvandring för att få se lite mer av livet i stadens omgivningar. Vi får se odlingsterasser där människor odlar sitt ris och sina grönsaker, och vi besöker ett litet buddistiskt kloster. Efter lunch går vår färd vidare till Chitwans nationalpark. Här checkar vi in på en liten resort. Vi träffar vår nationalparksguide som berättar både om hur människorna lever här, och om den fint bevarade nationalparken och dess otaliga djurarter som skyddas i parken. Natt på hotell

Dag 6

Djungelsafari med spaning efter noshörning och krokodil

Hela dagen spenderas i nationalparken, och vi hoppas på att se många av de femtio däggdjursarter och fyrahundrafemtio fågelarter som lever i parken. Vi får säkerligen se den indiska pansarnoshörningen, och har vi riktig tur får vi se den utrotningshotade tigern. Vi åker jeep på morgonen, och på eftermiddagen gör vi en tur i båt på en flod. Natt på hotell.

Dag 7

Rafting och lägereld på sandstrand

Efter frukost går färden vidare tillbaka åt Katmanduhållet. Vi stannar halvvägs vid floden Trisuli där vi på eftermiddagen ska njuta av en tur i flotte på den vackra floden. Det blir en tur med några forsar som varvas med vatten som stilla flyter fram. Vi njuter av den vackra dalgången och möter kanske någon fiskare på en klippa. Om någon inte vill åka rafting finns chansen att antingen bara njuta av en eftermiddag på stranden eller göra en byvandring. Innan kvällen sätter vi upp tält, i natt ska vi övernatta på en sandstrand. Vi njuter av varandras sällskap, en enkel trerätters middag och den fantastiska stjärnhimlen.

Dag 8

Katmandus spännande gränder och torg

Efter en ordentlig frukost på stranden och en liten promenad till den närliggande byn, där vi får möta våra nepalesiska släktingar, är det dags att åka tillbaka till Katmandu. Vi checkar in på ett hotell i turistområdet. Eftermiddagen är fri. Passa på att njuta på hotellet, eller ta en promenad och utforska de spännande gränderna kring turistkvarteret. Här finns många små tempel och butiker samt ett spännande folkvimmel. Natt på hotell.

Dag 9

Tempelbesök och Faitradeshopping i Katmandu

Denna morgon besöker vi det buddhistiska tempelområdet Boudanath. Här promenerar vi runt den stora vitkalkade stupan jämsides buddhister som tänder rökelse och snurrar på bönehjul. Runt stupan finns flera kloster och många hantverksbutiker där man kan köpa religiösa föremål, smycken och konst. Den som vill kan sedan också följa med till några fina Faitradebutiker. Natt på hotell.

Dag 10

Hemresa

Så har dagen kommit då det är dags att åka hem. Det finns gott om små butiker i närheten av hotellet, ifall man vill passa på att köpa med sig presenter och souvenirer.