Yoga-Lenas kikärtsgryta – recept

Yoga-Lenas kikärtsgryta – recept

I somras var det många som uppskattade vår smakrika kikärtsgryta. Vi serverade den till de flesta som var här på vår forspaddlingskurs. Flera av er har också frågat efter receptet. Grytan har jag lärt mig laga hos Lena Westin som har yoga på andra sidan älven. Här är receptet:

4 portioner:

1 hackad gul lök

2 vitlöksklyftor

1 msk socker

2 tsk gurkmeja

1-2 tsk chiliflakes

2 msk rapsolja

1 burk kokosmjölk

1 tsk salt

1 lime, skal och saft

2 tomater i bitar

1 burk kokta kikärtor

140 g bladspenat

2 morötter, slantade

 

Såhär gör jag:

Jag steker lök, vitlök, socker, gurkmeja och chiliflakes i olja, 2-3 minuter. Sen rör jag ner morötterna och rör om. Efter det slår jag på kokosmjölk, salt och finrivet limeskal. Sen får det koka kraftigt i fem minuter. Sedan tillsätter jag tomater, kikärtor och spenat i omgångar. Slutligen pressar jag i lime och kokar någon minut. Ååååh det blir så gott!

Serveras egentligen med quinoa, men jag brukar i stället röra ner kokt potatis så blir allt i en härlig varm gryta. Ibland har jag också haft i squash om jag haft i landet, eller fått av grannen som odlar mycket grönsaker. Grytan blir extra god när den serveras utomhus!

recept kikärtsgryta

 

Här hittar du mitt recept på linssoppa som jag också brukar göra.

Lästips

En snabblagad härlig gryta ger tid över för att reseinspiration, här kommer några tips:

Vill du komma tillbaka till Dala-Floda och lära dig baka bröd? Kolla in bakkurser på Wålstedts gård Vill du prova mer av Lenas underbara vegetariska mat och passa på att yoga? Kolla in Yoga i Hagen